Aşk Tesadüfleri Sever (2011)


En iyi Türk filmleri listemde ilk 20'ye girer..
Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak'ın yaptığı filmin senaristi Nuran Evren Sit; Sit, yazarlığının öncesinde birkaç filmin oyuncu tedarik departmanında çalışarak girmiş piyasaya, ve "Ne var bunda, ben de yazarım" diyerek dizi yazmış önce, sonra da ilk sinema filmi olan bunu.. Valla insanları nerden vuracağını bilen bir hikaye bulunmuş ve güzel de işlenmiş.. Yer yer dizi izliyor gibi hissetmedim değil inceden, çünkü hikayedeki dram tam dizi dramı, sündürülecek dram.. Ama yine o da iyi ayarlanmış, çok boğmuyor izleyeni..


Tabii hikayenin bu denli çarpıcı verilmesinde de usta bir göz girmiş devreye, Sorak.. Sorak da yönetmenliğe, Cem Yılmaz'ın Bir Tat Bir Doku gösterilerini kaydederek başlamış, -bir de şu kısa film var, CMYLMZ [2001]- sonra Vizontele (2001), G.O.R.A. (2004), Sınav (2006) ve Yahşi Batı (2009) gibi filmlerde çok kaliteli senaryolar ve oyuncularla çalışarak geldi bu günlere..


Filmin oyuncu seçimindeki başarısına hayranlık duydum izleyince, hemen araştırdım; tebrikler Gökçe Doruk Erten. Başrolde Mehmet Günsür ve Belçim Bilgin yer alırken, yan rollerde yer alan isimler, Altan Erkekli, Şebnem Sönmez, Yiğit Özşener gibi isimler.. Hepsi harikalar.. Kadronun asıl dikkatimi çekeni, Günsür'ün oynadığı karakterin gençlik zamanlarında, çocuğun sevgilisi olarak iki planda gözüken Müge Boz. Bildiğin nitelikli figüranlık.. Bu durumun hasına Çarpışma [2005] diye bi kısa filmde denk gelmiştim, Melisa Sözen çok ufak bir figürasyonla görünüp kaybolmuştu.. Ki Müge Boz daha popüler değil o sıralar, daha anlaşılır yani.. Ayrıca Belçim Bilgin de bu filmden sonra olmuştur ha, ilk başrolü sanıyorum..


Hikayemiz şu: Ankara'da trajikomik bi şekilde aynı gün aynı hastanede yanyana dünyaya gelen Deniz ve Özgür, aynı mahallede büyüyen çocukluk aşkıdırlar birbirlerinin. Daha sonra hayat devam eder, yollar ayrılır, ama aslında hiç ayrılmamışlardır. Aşk tesadüfleri sevip 25 yıl sonra İstanbul'da denk gelmelerini sağlar, şimdiye kadar denk getirmeyerek de aşkı iyice harlandırmıştır. Biri oyuncu biri fotoğrafçı olmuş, hayallerinin peşinden gitmiş bu iki gencin hikayesi tam kesişiyo derken bi ayrılıyo gibi sonra tekrar falan..


Dediğim gibi, yer yer dizi dramına dönüşse de fena değil genel olarak.. İzlensin..

imdb puanı: 7,5
yazılısinema puanı: 8

23.07.14