Very Good Girls (2013)


İki genç kız, ergenliğin tadını çıkarıp, sağda solda orospuluk yapıyolar.. Ama öyle değil.. Hani severken kullandığınız 'orospu seni' falan gibi.. Maksat çılgınlık olsun işte.. Her genç kızın kafasındaki şey bunlarda da var: "E ne zaman sevişcem ben?!" Bi oğlan var, ikisi de hoşlanıyo ama biri dillendiriyo baya, öbürü içine atıyo.. İçine atana meylediyo oğlan.. Ve olaylar gelişiyo..


Ekstrası olmayan, olayların geliştiği bir film.. Aşırı normal, zaman geçirmelik film.. Kızlar zaten çok güzel değil, ama tatlış.. Kim peki kızlar?!

Biri, en son Liberal Arts (2013)'ta izlediğim Elizabeth Olsen mesela.. En son derken, başka izlemedim zati.. Gerçi Captain America'nın ikinci Marvel'ın son filmi olan Captain America: The Winter Soldier (2014)'da Wanda Maximoff rolüyle en sonda üç beş saniye göründü, geleceği müjdesini verdi.. Avengers: Age of Ultron (2015)'da da devam edecek işte.. Şeker kız baya..


Diğer kızımız da, asıl başrol olan, Dakota Fanning.. 20 yaşında falan ama çocukluğundan beri 50 filmde çalışmış.. Siz onu en çok Twilight serisinde kötü taraftaki Jane olarak bilebilirsiniz -seriyle alakanız yoksa bilmezsiniz-; belki Now is Good (2012)'la bilirsiniz.. Daha da bilmezseniz bilmek zorunda değilsiniz zaten.. Ama ten rengi daha beyaz olamayacak kadar açık bir kız, bunu bilin.. Hani dokunduğun yer kızarır ya hemen, ondan.. Hatta pembeleşir.. Tarz oyuncu ama, popüler de bu sıralar.. Keyifli seyirler yani..


Dakota'nın babası rolünde Agents of S.H.I.E.L.D.'ın Coulson'ı Clark Gregg yer alırken, iki kızın da yandığı şanslı piçi Boyd Holbrook oynuyor; Elizabeth'in annesini de Demi Moore..
Film, eski yapımcı Naomi Foner hanfendinin ilk yönetmenlik deneyimi.. Senaryoyu da kendi yazmış..

10.07.14