Hitchcock (2012)


Scarlett Johansson'ın projeleri arasında görmüştüm bu filmi geçen sene ve o günden beri izlenecekler listemde. İlginç bir adam ve gerilim filmlerinin usta yönetmeni olarak bilinen Alfred Hitchcock'un kariyerindeki en önemli film olarak gösterilen Psycho (1960)'nun yapım sürecini anlatan biyografik film Stephen Rebello'nun 1990 senesinde yayınlanan kitabından uyarlanmıştır. Yönetmenliğini Sacha Gervasi'nin yaptığı filmde Hitch'i, Anthony Hopkins; her başarılı erkeğin arkasında olduğu gibi bunun da arkasında olan kadın Alma Reville'yi, Helen Mirren oynuyor. Vera Miles rolünde ise Jessica Biel'i izliyoruz.


imdb.com'ın gelmiş geçmiş en iyi 250 film sıralamasında 29. sırada yer alan Psycho (1960)'da Norman Bates karakterini oynayan Anthony Perkins'i, James D'Arcy canlandırırken; Scarlett Johansson ise Marion Crane karakterini canlandıran Janet Leigh'i oynuyor. Filmde, orijinale müdahale etmemek adına kurgudan sonrası gösterilmiyor. Yani Psycho (1960)'nun sadece setine konuk olup çekimlerini görebiliyoruz. Belki çok da önemli bir nokta değil ama ben takıldım işte. İyi anlamda ama, beğendim yani bu çabayı.

Çok eğleneceğinize de eminim. En azından ben böyle şeylerle çok eğleniyorum.


Son olarak dikkat çekmek istediğim bir nokta ise Hopkins'e yapılan makyajın Oscar'da Hobbit makyajıyla kapışacak olmasıdır. Filmin tek Oscar adaylığı 'en iyi makyaj' kategorisinde.
1980'de hayatını kaybeden Hitchcock filmleriyle hiç Oscar kazanamamıştı.

22.02.2013

Sıralı Tam Liste: Oscar 2013