Vizyon: Şubat Ayının 1. Haftası


İlk olarak, beşinci haftasına giren CM101MMXI Fundamentals (2013) tek salona düşüp tüm koltuklarını doldururken; dördüncü haftasına giren ve toplamda gişede Cem Yılmaz'ı geçen Celal ile Ceren (2013) iki salonda oynuyor ve salonları neredeyse doldurmaya devam ediyor. Celal ile Ceren (2013)'de +13 yaş sınırı olmasına aileler tepkili. 'İnternetten neler öğreniyorlar, bu film ne yapacak onlara' mantığındalar. Hatta dün bir anne, bu filmde yaş sınırı olup Cem Yılmaz'ın gösterisinde olmamasına sinirlenmişti.

Derken vizyonda ikinci haftasına giren G.D.O. Karakedi (2013) ilk haftaki kadar olmasa da hala seyirci çekebiliyor. Ancak beğenmeyen sayısı beğenen sayısıyla kafa kafaya gibi. Ben de her geçen gün bir kısmını daha izlediğim film hakkında başta biraz soğuktum ama izlenebilir gibi duruyor. Özellikle müzikleri epey beğeni bonusumu topladı. Mama (2012) ise çizgisini bozmadan hala kendi çapında bir kitleyle vizyondaki yerini korumaya devam ediyor. Ama bu hafta son haftası olur gibi.

haftanın karesi: Hansel & Gretel (2013)'den: Gemma Arterton

Bu hafta vizyona giren, Demet Akbağ'ın başrolünde olduğu, yönetmenliğini Sermiyan Midyat'ın yaptığı  Hükümet Kadın (2013) filmi bu haftanın en kalabalık çeken filmi oluyor. Ve çıkanlar da filmden tatmin olmuş duruyorlar. Ama filme giren insanların yaş ortalamasının biraz orta üstü olduğunu belirtmek gerekir.
Bu hafta vizyona giren ve çocuk seyircilerin büyük hevesle geldikleri  Kahraman Maymun / Marco Macaco (2013)'dan çıkan çocuklar çok mutlu, anne babalar "Oh be bitti".

Geliyoruz bu haftanın 3D vizyon filmine: Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013). Snow White and the Huntsman (2012)'dan sonra yakın zamandaki bir diğer masal uyarlaması olarak çıkıyor karşımıza. Klasik bir masal, aksiyon sahneleri yaz, efektini bol tut, 3D'yi de çak, sal gitsin piyasaya. İzlenir, izlenmez değil ama yer mi anadolu çocuğu?! Başrolde iki sene üst üste Oscar'a aday olmuş Jeremy Renner ve yönetmen koltuğunda Tommy Wirkola var. Herhangi bir olay yok, zaman geçirmelik izlenir işte. Ki izleniyor da. Ama kişisel tahminim ömrünün uzun olmayacağı yönünde.

03.02.13