Ve Sonsuza Kadar Mutlu Yaşadılar [2012]


efLAtunfilm'in yapımcılığını yaptığı yeni nesil kısa filmler TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başladı. Kendine ait bir tarzı olan efLAtunfilm'i, televizyonda Leyla ile Mecnun, Behzat Ç. ve Şubat dizileriyle; sinemada da Polis (2007), Güneşin Oğlu (2008) gibi filmlerle tanıdık.

Kenan Kavut'un yazıp Şevki Es'in yönettiği Azap Çavuşu (2012) ve Diriliş (2012)'in ardından geçen pazartesi de Ülkü Oktay'ın yazıp yönettiği Ve Sonsuza Kadar Mutlu Yaşadılar (2012) yayınlandı.


efLAtunfilm ekibinin acar çalışanlarından Ülkü Oktay'ın yazıp yönettiği bu kısa film, yer yer anlaşılması biraz güç, yer yer de iyice kaybolmuş bir hikaye. Gonca Vuslateri çok tatlı oynuyor ama, bazen dedikleri anlaşılmıyor, teknik/taktik bir sorun var orada.

Hikayede, bir nedenden -muhtemelen sevgilisinden ayrılmış ama sevgilisi ölmüş gerilimi var filmde- intihar etmek isteyen ama bi türlü ölemeyen bir kız var. Baktı ki olmuyor, gidiyor devlet dairesine kalan ömrümü birine devredin ben göçüp gideyim artık diyor. Kime devredeceksen bul gel, gerisi kolay diyor memur (memur da Cengiz Bozkurt). Sonra bir gazete ilanı, alakasız alakasız tipler geliyor görüşmeye, kızın canını almaya.. Saçmalıklar silsilesi yapılmaya çalışılmış olmamış gibi bir durum var. Bi tane jeoloji mühendisi geliyor falan, her gelen de kıza yalnızlığıyla alakalı bir pot kırıyor gibi. Yok jinekolog, yok çoluk çocuk. Neyse sonra üst komşuya misafir gelen çocuğu da alıyor görüşmeye, çaktırmıyor çocuk, sonra bunlar film izliyorlar romantikler falan.. Kız uyuyup kalıyor, oğlan kayıp.. Hiç anlamıyorum n'olduğunu.. Sonra kız intihar ediyor, yine ölmüyor tabloda yüzüyor falan :) izleyin bi bakın bence: Ve Sonsuza Kadar Mutlu Yaşadılar (2012)..

Eklenen fragmanlardan çıkarabildiğimiz kadarıyla önümüzdeki haftalarda izleyeceğimiz kısa filmlerin listesi şöyle:

-Suçlu Taraf [yazan-yöneten: Ülkü Oktay]
-Nefes [yazan: Mehmet İlker Altınay - yöneten: Murat Onbul]
-Bir Ayrılık Bir Ölüm [yazan: Murat Menteş - yöneten: Vedat Özdemir]
-Tek Ölüm Yetmez [yazan: Murat Menteş - yöneten: Onur Ünlü]

Bonus Bilgi: Bu kısa filmler, bana biraz geçtiğimiz dönem Star'da yayınlanan Acayip Hikayeler'i hatırlattı. Acayip Hikayeler, Galip Tekin'in çizgi öykülerinden seçilen, her bölümünde başka oyuncularla başka acayipliklerin anlatıldığı kısa filmlerdi. 11. ve sezon finali yaptıkları bölümü haziranın son haftasında yayınlamışlardı.

24.11.2012 güncellendi Ocak 2014