Looper (2012)


Oğlu için ölen bir kadın, karısı için öldüren bir adam ve kötü bir yol seçecek olan yalnız ve öfkeli bir çocuk gördüm. Gerekeni yaptım, beyin bedava; doğru mu Samet?

Gelecekten ölmek için gelenleri bekleyen katillerin 2044'ü. Aksiyon-bilimkurgu türünün yıllarca en beğenilen isimlerinden olan Bruce Willis yaşı gereği Old Joe rolünde; öte yandan son zamanların her türde gideri olan Joseph Gordon-Levitt'i, Old Joe'nun 30 yaş genci Joe rolünde. Ve Emily Blunt.


Katiller, randevularına zamanında gidip kafalarına çuval geçirilmiş kurbanları öldürüp cesedi yok ederler. Kurbanların gelecekten gönderilmesi de 2074'te ilerleyen teknolojiyle, iz bırakmadan adam öldürmenin imkansız hale gelmesi sonucu geliştirilen bir yöntem olarak açıklanıyor. Old Joe da gelecekten bu amaçla gönderilmek istenir; ama hazır gelmişken kendi zamanının kötü adamını bulup, bir nevi yılanın başını küçükken ezmek ister.


Filmin yazan ve yöneteni Rian Johnson, ilk uzun metraj filmi Brick (2005)'te de Gordon-Levitt'le çalışmıştı. O filmde perdedeki görüntüsünü çok beğenmemiş olacak ki bu filmde Joe, Joseph'e pek benzemiyor. Harika makyaj, tam bir katil. E, tabii Bruce'a da benzesin diye..


10.11.12