Total Recall (2012)


Arnold Schwarzenegger ve Sharon Stone'un başrollerinde oldukları, Philip K. Dick'in bir kısa hikayesinden gaza gelinip çekilen ve efsane Robocop (1987) filminin yönetmeni Paul Verhoeven'ın yönettiği Total Recall (1990)'ün, Len Wiseman tarafından çekilen yeniden uyarlamasıdır.


Dünya üzerinde çok fazla yaşayacak yerin kalmadığı bir zamanda geçmektedir hikaye. Arka planda yeraltına gizlenen asilerin, yönetimdekilerle mücadelesi yer alırken; bir yandan da aslında bir ajan olan fakat beyni yıkanıp bildiği her şey unutturulan Carl Hauser'ın kendine gelmesi, olayı anlaması, tarafını seçmesi gerekmektedir.


Mesela bu üç memeli mutant efsane olmuş bi karakter.
Porno sektörü de çok faydalandı bu fikirden..

Eski hikayeden bazı noktalarda ayrılan bu filmde Colin Farrell ve Kate Beckinsale başrolde. Gelişen sinema teknolojisiyle görsellerini daha kuvvetli hale getiren aksiyon/bilim-kurgular hikayede hep bir sakatlık yaşarlar. Ama bence bu film -çekilirken ki teknolojiler göz önüne alınarak değerlendirildiğinde- eskisinden yine daha iyi olmuş. Beckinsale'in kocası Len Wiseman'ın yönettiği filmde bir de Jessica Biel oynuyor.


Kadro çok tatlı olmamış mı ya? Bence tavsiye edilebilir kıvamda bir aksiyon filmi. Hem bu film dışında dünyanın çekirdeğine hiç bu kadar yaklaşacağınızı sanmıyorum.


Kasım 2012