Kick-Ass (2010)


Stardust (2007) ve X-Men serisinin son iki filmi gibi klas filmlerin senaristlerinden -en az senaryoları kadar memeleriyle de meşhur olan- Jane Goldman'ın yazdığı Kick-Ass (2010)'i, Matthew Vaughn yönetiyor. Vaughn zaten hep Goldman'ın yazdıklarını yönetiyor.. (Şöyle ▼ yazar mı olur lan!..)


Kahramanımız Dave çizgi roman meraklısı bir çocuktur. Kötülerle savaşma duygusu gelişkin bir bireydir ama yeteneği yoktur. Olsun, yine de elinden geleni yapıp kötülere meydan okuyup bir temiz dayağını yiyordur. Sonra bir gün.. Dövüş teknikleri konusunda kendilerini geliştirmiş bir baba-kız buna yardım etmeye karar verir ve Dave'i süper kahramana çevirirler. Kahramanlarımız Big Daddy, Hit Girl ve Kick-Ass başta D'Amico ailesi olmak üzere kötülerle savaşırlar.


Seride Kick-Ass'i Aaron Taylor-Johnson, Hit Girl'ü Chloe Grace Moretz ve kötü adam The Motherfucker'ı da Christopher Mintz-Plasse oynuyor. Big Daddy'yi ise Nicolas Cage oynuyor. D'Amico ailesinin babasını da Mark Strong..


Ayrıca filmde Dave'in sevgilisi Katie rolündeki Lyndsy Fonseca var, bu kız kim biliyor musunuz? How I Met Your Mother'da hikayeyi dinleyen kız hani, Ted'in kızı :)


Çok geçmeden geliyor devam filmi Kick-Ass 2 (2013)..

18.11.2012