Big Eyes (2014)


Bir Tim Burton filmi!.. Ama pek de öyle bi Tim Burton filmi değil.. Filmlerinde kendi acayip dünyasını kurmasıyla bilinen Burton, bu sefer normal dünyada acayip bir hikaye bulmuş. Dediğim gibi, pek Tim Burton imzası bir film değil ama güzel film. Senaryo, gerçek bir hikayeden, Scott Alexander ve Larry Karaszewski tarafından yazılmış.


Ressam Keane'lerin hikayesi.
Margaret, şiddetli geçimsizlik sebebiyle terk ettiği kocasından kızı ve resimleriyle beraber kaçmıştır. Yeni hayatında ayakta kalmak çok kolay olmamaktadır. Çapkın ve başarısız ressam Walter'la tanışır, Walter'ın en büyük hayali çok güzel resimler yapıp, dahi ressam olarak anılmaktır. Margaret ise naiflikten ölmek üzere olan, yeteneğin vücut bulmuş halidir. İki ressam evlenip rüya gibi bir hayat yaşamaya başlarlar.


Walter kendi manzara resimlerini satmaya çalışırken, arada bir de karısının kocaman gözlü çocuklar resmettiği tablolarını gösterir piyasaya. Zamanla bu tablolar iki ressamın da Keane imzası atmasıyla karışır ve Walter bu resimleri kendi imzasıyla olunca daha kolay pazarladığını fark eder. Başta bu işe çok bozulan Margaret parayı görünce ses çıkaramaz, onun da işine gelir. Walter galerisini açar ve sadece tablo da değil, büyük gözlü acıklı çocukların olduğu posterleri bile paraya çevirmeye başlar. Gün gelecek Margaret patlayacaktır.


Christoph Waltz'un oynadığı karakterin iticiliği ve Amy Adams'ınkinin ise pasifliği insanı sinir etse de bunlar hep başarılı oyunculuktan.. Ama bir ara sanki filmde genel olarak belli belirsiz bi 'özensizlik' sezdim. Gerçi Tim Burton yapıyo onu bazen, bazı sahnelere aylarca çalışıp bazı sahneleri geçiştiriyo ve bu hissediliyo..


Filmden önce listelist.com'da bir yazı okumuştum, filme konu olan bu hikayeyle ilgili.. Ama bence filmden önce bakmak keyif kaçırabilir. Filmden sonra, detay merak ederseniz okuyun bence..

Kadroda ise ufak tefek rollerde tatlı tatlı isimler var, bkz.: Krysten Ritter, Jason Schwartzman, Dany Huston... Filmin Oscar adaylığı yok fakat Golden Globe'da komedi/müzikal dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Amy Adams almış. Puanım da 7'dir filme, Amy Adams dursa, hiç oynamasa yine izlerim ben onu..


10.02.15