Tschick (2016)


Wolfgang Herrndorf'un Türkçe'de Yokuş Aşağı olan romanından uyarlanan Tschick (2016), iyi ki de Fatih Akın yönetiminde sinemada. Hem hikaye hem Fatih Akın için güzel hareket, vin vin.. Her ne kadar hiç Fatih Akın filmi gibi durmasa da güzel film.. Yemyeşil, iyi hissettiren bi film..

Almanya kırsalında, doğanın içinde iki cesur küçük yürek. Maik, Tschick'le tanıştığında sınıfın geri kalanı gibi onu pek sevmez. Tschick sarhoş ve pis bir öğrencidir. Sınıftaki herkes ondan uzak durur. Maik, tertemizdir ama sınıftakiler ondan da uzak durur. Aşık olduğu Tatjana'nın doğum günü gelir, bütün sınıfa giden davetiye bi tek Maik'e gelmez. Bi de Tschick'e.. Tschick, Maik'in yeni montunu çok beğenir ve ilk muhabbetleri böyle olur. Yavaş yavaş Tschick'e ısınan Maik, dostluğu keşfeder.


Tschick, dandik bir Lada yürütmüştür sokaktan, Maik'i de alır ve Berlin'den Walachei'ye doğru yola çıkarlar. Bu iki ortaokullu kardeşimizin yol maceralarını izleriz. Benzinlerinin bittiği bi bölgede evsiz Isa'yla tanışırlar. Tatjana'dan sonra Isa'nın devreye girmesi Maik'in devrelerini yakar. Yemyeşil arazide, mavi Lada'yla hayatlarının en büyük aksiyonunu yaşarlar. Polisten kaçmak, aç kalmak ve tarla sahibinin kızgın traktörüyle yarışmak da hayata dahil.

Tristan Göbel, Anand Batbileg ve Nicole Mercedes Müller'in tatlı oyunculuklarıyla on üzerinden altı puanla güzel filmler arasında saydığım Tschick (2016) bu aralar Elveda Berlin adıyla Başka Sinema salonlarında!.. Sadece Isa'nın gözlerini görmek için bile izlenir film.. Sadece yeşil tarlaya arabayla adını yazmaya çalışan Tschick için bile izlenir, sadece Tatjana'ya aşık Maik için bile.. Ya müzikleri..

24-10-2016