Bad Moms (2016)


Anne olmak kolay değil! Ben nerden bilcem, anca hissedebilirim, tahmin edebilirim, görürüm sağda solda.. Anne olmak hep zordu tabii ki ama şimdiki annelerin hali daha fena gibi, tam anne olamıyolar gibi, yazık gibi.. Şimdiki çocukların erken olgunlaşması, her şeyi hemen öğrenmeleri işi zorlaştırıyor bence, anneler onların yanlarında çok beceriksiz kalıyor, sonra da evlenme -hadi daha iyimser bakışla- anne olma işi mümkün oldukça erteleniyor, onu da çok erteleyemiyolar ya, işte bu sebeplerden anneler, çakma anne olup çıkıveriyor, çıkıp oluveriyor.. Ama dedim işte, ben nerden bilcem, anca hissederim..


Sorumsuz, bencil, henüz tam baba olamamış Mike'la uzun süredir işlerin yolunda gitmediğinin farkında olan iki çocuklu süper anne Amy, kötü anneliğe terfi zamanın geldiğini düşünür. Sabah erkenden kalk, çocuklara kahvaltı, hadi al onları koştur koştur okula, işe geç kalma, toplantı moplantı, çocukların okuldan alınması, akşam ödevleri, uykuları hop sabah kahvaltı.. Aynı koşturmacalar hep devam eder, her işe yetişmeye çalışan Amy kafayı yer. İki kafadarıyla beraber kötü anne olmaya, hiçbir şeye koşturmamaya karar verir. Kahvaltılarını kendileri hazırlayabilir, ödevlerini kendi başlarına da yapabilirler aslında, işe de o kadar zaman ayırmasına gerek yoktur; parti başlasın..

Mila Kunis'i özlemişim, bir ay izlemiyim özlüyorum şu kızı.. Kathryn Hahn, Kristen Bell, Christina Applegate, Jada Pinkett Smith ve Jay Hernandez de kadrodaki diğer isimler.. Filmin sonunda, filmin kötü annelerini, kendi anneleriyle kamera karşısına geçirmişler.. Onlar da kendi kötü anneliklerini anlatıyor, eğlenceli olmuş.. Film genel olarak, kız savaşları temalı gençlik filmleri olur ya, o havada ilerliyor.. İyi kızlar kötü kızlara karşı.. The Hangover (2009)'ı da yazan ikili Jon Lucas ve Scott Moore'un yazıp yönettiği film, başarılı bir komedi, eğlenceli bir bi buçuk saat.. Filme puanım 5/10..

26-10-2016