Friends with Benefits (2011)


Durun, Mila Kunis'im geldi!.. Oluyo mu arada size de, sizin de Mila'nız değil de ne bileyim, Justin Timberlake'iniz geliyodur.. Hani böyle, "dur ya şunun bi filmini izleyeyim moralim yükselsin, dur keyfim tavan yapsın, aman şekerim düzelsin" bahaneleriyle, "epeydir izlemiyorum ya" özlemiyle yandığınız biri elbet vardır. Yoksa da olsun canım, bulun böyle birini, süper oluyo.. Benim bu biri genelde birkaçı oluyo.. Natalie olur, Scralett olur.. Yalnız bi ara Mila'yı, onun da özellikle eğlenceli diye bu filmini çok izledim, demin akıma geldi, epeydir izlemiyordum..


Dört kişinin anca güzelleştirebildiği senaryoyu Will Gluck yönetiyor. Justin ve Mila başrol işte.. Patricia Clarkson, Richard Jenkins, Jenna Elfman ve Woody Harrelson kadrodaki diğer isimler. Öyle çok kalabalık bir mevzu değil. Bi derginin görsel bilmem ne sorumlusu Dylan, Los Angeles'tan New York'a terfi teklifi alır. Aslında çok istemez New York'ta yaşamayı ama muhteşem becerikli tatlış İK'cı Jamie onu bu işe ikna etmekle görevlidir. Jamie, Dylan'ı New York'ta çalışmaya ikna etmek için ona şehri tanıtır, arkadaş edinmesini sağlar. Hatta sevişme teklif eder. Bi dakka ilk teklif Dylan'dan geliyodu.. Ama arkadaşça.. Nasıl iki arkadaş tenis oynuyor, onun gibi, spor olarak, güzel sanatların bir dalı olarak seks..


Duygusal bir ilişki içinde olmadan, eli yüzü düzgün iki insan, -hatta arkadaş derecesinde kafaları uyuşan iki insan- seviştikten sonra normal arkadaşlıklarına devam edebilirler mi?!

Eğlenceli, sevimli, Mila'lı, Justin'li, -tam da aynı dönem No Strings Attached (2011) diye benzeri bir iş olan- fakbadi filmi.. İkisini de çok severim, Allah'ın bildiğini kuldan saklayacak değilim..

4-10-2016