Beş Vakit (2006)


Sakin bir köyde, çocuklar, anneler ve babalar hayatın akışına bırakmışlar kendilerini, geçinip gidiyorlar. Tarlası olan var, hayvanı olan var, bir tane de öğretmen var. Köy okulunda öğretmen demek, yaşları birbirine yakın çocukları toplayıp bi şeyler öğretmeye çalışmak demek. Babalar, çocuklarını döverler arada; anneler kızlarına durmadan iş buyurur. Kendileri ne gördüyse aynen uygularlar, yaşadıklarını onlara da yaşatırlar. Bu köyde öne çıkan üç çocuk karakterin hikayesi anlatılıyor esasında; Yakup, Ömer ve Yıldız.



Hay bin dram! Gerçekten başarılı bir film baya, bol ödüllü zaten. Reha Erdem'in yazıp yönettiği, Bülent Emin Yarar, Yiğit Özşener, Sevinç Erbulak, Taner Birsel, Selma Ergeç gibi deneyimli oyunculara, Yıldız, Ömer, Yakup rolleriyle Elit İşcan, Özkan Özen ve -İlyas Salman'ın küçüklüğü gibi duran- Ali Bey Kayalı eşlik ediyor.

benzemiyo mu sizce de? tamam, çok değil ama...

Çocukların babalarını öldürmek istemeleri, filmin başından beri tatlı tatlı gerilimi veriyor alttan. Oynuyor, oynuyor, Yıldız kardeşini düşürüyor ya, öl orda ya, ağla, ağla, bit. İçim nemlendi yeminle, gözyaşlarım boğazıma aktı böyle. Oyuncular o kadar başarılı ki, Ali ile Özkan hariç :) çok sağlam kadro oluşturulmuş cidden.



Yalnız o değil de, şu köy öğretmenine hasta olma olayı bi bitsin ya, yeter oldum yeminle! Ülkece çok fantastik buluyoruz bu durumu herhalde, belki köy hostesi olsa o da iş görecek, köy hemşiresi.. Hemşire zaten vardır lan köyde, kesin fantezi konusudur. Bu arada Selma Ergeç'i de beğenirdim baya, ne zaman ki youtube zorla izletti bana o Magnum reklamını -'Ouğlando' diye lafa girdiği hani- o gün bu gün soğuğum ısınamam.. Ayrıca Elit İşcan büyüyünce Selma Ergeç olacak gibi hissediyorum. Benzetme günümdeyim..

02.10.13