Groundhog Day (1993)


.gif gibi film yapmış adamlar yahu.. Uyanıyon aynı, yat-uyan aynı, yat-uyan aynı.. Her gün her gün olur mu canım öyle şey.. Yalnız film top#250'de haberiniz olsun.. imdb puanı 8,1..
Ghost Busters (1984) ve devam filmlerinin yazarlarından Harold Ramis, Danny Rubin'le beraber yazmış bunun senaryosunu.. Ramis aynı zamanda filmin yönetmeni de..


Popüler bir hava durumu sunucusu olan Phil, biraz kibirli biraz artis ama özünde iyi biridir.. O özün bi şekilde ortaya çıkması lazım tabii.. Kanalın yapımcılarından Rita, Phil'e popüler bi hava tahmincisi porsuğu haber yapmayı teklif ediyo.. Teklif ediyo derken, yapımcı sonuçta, hadi gidip haber yapıyoruz demek istiyo.. Rita, Phil, bi de kameraman Larry bi gece kalmalı iş gezisine çıkıyolar böylece.. Vardıkları kasaba Phil için yeterince sıkıcı, insanlar çok cana yakın, hoş sohbet muhabbet ama Phil hiç sevmez böyle şeyleri, şehir çocuğu o.. Neyse işimizi yapıp gidelim kafasında..


Sabah uyanıyo otelde.. Kalkıyo, bi şeyler atıştırıyo, meydana, çekim yapılacak yere gidiyo.. "Nerde kaldın" diyo Rita, "Geldim işte, uzatma hadi yapalım şu saçma şeyi" diyo.. Törenle sahneye getirilen porsuk yaza daha var mesajı veriyo.. Oooo üzülüyo millet, Phil bu durumun haberini yapıyo, anlatıyo kameraya, işini çok güzel yapıyo.. Hemen yola çıkıyolar ama o sırada kar fırtınası, yol kapalı, geri kasabaya dönüyolar, bi gece daha kalıp ertesi gün gidecekler.. Yatıyo, sabah oluyo.. Aynı gün bi daha.. Porsuk tahmin yapacak diye millet heyecanlı falan.. Rita "Nerde kaldın" diyo..


Kafayı yemek üzere olan Phil, bir süre sonra durumun tadını çıkarmaya başlıyo.. Sonrası yok olum diyo beş on tekrardan sonra.. Her şey serbest, suç işliyo, hapse atıyolar, sabah olunca yine otelde uyanıyo.. Bi kıza gidip hakkında her şeyi öğreniyo.. Ertesi gün ben senin liseden arkadaşınım tanımadın mı diye anlatıyo kıza her şeyi, kız da yiyo.. Etkileneceği şeyleri biliyo falan hep, öyle kız tavlıyo..


Ama Rita'yı tavlamak çok kolay olmuyor.. Çünkü Rita adam gibi adam seviyor.. Onu tavlamak için de hakkaten adam olması gerekiyor.. Bütün kötü huylarından kurtulması icabediyo..

Filmde Phil'i Bill Murray oynuyo; Rita'yı Andie MacDowell, Larry'yi Chris Elliott ve hemen tavlanan kız Nancy'yi Marita Geraghty oynuyor.. Chris Elliott, HIMYM'de Lily'nin babası rolündeydi hatırlayınız..


24.06.13