G.D.O. Karakedi (2013)


Adı kötü. Şafak Sezer filmlerini zaten sevmem. Sinemada çalıştığım dönemde Durul Bazan'ın sahnelerindeki dubstep izlettirdi bana filmi. İyi film değil ama kötü de değildi aslında. Şafak Sezer yazmış Murat Aslan yönetmiş. Murat Aslan dediğim adam, Maskeli Beşler serisinin yönetmeni. Erdem Akakçe ve Durul Bazan'ın konuk oyuncu olduğu film hakkında konuşurken denk gelmiştim bir programda Şafak Sezer'e, ''Bu filmdeki arkadaşlar oyuncu değil, eşimizi dostumuzu çağırdık, beraber oynadık..'' falan diyordu. Ayıp değil mi ya? Ben mi gereksiz takıyorum bu adamın her dediğine acaba? O filmde oynadılarsa oyunculardır artık yani, sonuçta o işten para kazanan adam -iyi ya da kötü- oyuncudur. O misyonu yüklemişsindir artık, ona bir vizyon olmuştur o. Cümleye gel.


Gürkan, Duran ve Orhan isimli üç kardeş. GDO'yu yakaladınız.
Biri taksici, biri pilavcı diğeri kız kaçıran.
İşte pilavcıya durduk yere bir sürü elmas gelir başları belaya girer..
Kız kaçıranın derdi zaten belli; abiler..
Taksici de cesetler cesetler..
Başları dertten kurtulmaz yani. Bir de karakedi mevzusu var, amaçsız bir şekilde kediye takılmış, bütün uğursuzluk ona yüklenmeye çalışılmış, yazık kediye.

G.D.O. Karakedi (2013), Ocak ayının son haftasında vizyona girdi ve vizyonda iken ne durumdaydı merak edenler için ilk üç haftası şöyle..

13.06.13