Hangover BoxSet


Son zamanların en eğlenceli komedi üçlemesi. Aslında üçleme demek ne derece doğru bilemiyorum çünkü üçüncü film serinin ruhuna uymuyor. Eskisi kafada değil, eskisi kadar komik değil... Ama ilk iki film var yaaa..

The Hangover (2009)

Doug, Alan'ın kız kardeşiyle evlenecektir. Bütün hazırlıklar yapılmıştır; Doug'ın kankileri Phil ve Stu, Vegas'ta bekarlığa veda partisi planlarlar. Alan da bu gruba katılarak kendi kurt sürüsünü kurar. Phil, evli, çocuklu ve çılgın bir adamdır. Stu, dişçi ve sevgilisinin baskılarına karşı koyamayan bir kılıbıktır ama sevgilisini çok sever ve Vegas dönüşü ona evlenme teklif etme niyetindedir. Doug, sessiz, sakin, gayet aklı başında bir adamdır. Vegas'a gittikleri gece biraz dağıtmak için Ceaser Palace'ın terasına çıkıp manzaraya karşı kadeh kaldırırlar.
Sabah otel odasında uyandıklarında etraf epey dağınıktır ve dolapta bir bebek, banyoda bir kaplan, valede bir polis arabası, arabanın bagajında bir Çinli vardır. Ve asıl önemlisi iki gün sonra evlenecek olan Doug yoktur ortalıkta. Hiç bir şey hatırlamayan Phil-Stu-Alan üçlüsü ipuçlarını takip ederler.


The Hangover Part II (2011)

Stu, Taylandlı sevgilisiyle evlilik planları yaparken tabii ki bekarlığa veda olayını es geçmek istiyor. İki yıl önceki olaylardan ders çıkarmak gerektiğini düşünen Stu, Alan'ı düğüne bile çağırma taraftarı değil. Ancak onlar bir kurt sürüsüdür ve ayrılamazlar. Bu sefer ekibe Stu'nun müstakbel eşinin erkek kardeşi Teddy de katılır. Sahilde oturup, bira içip bir şeyler atıştırmak niyetindedirler. Biralar, büyük bir özenle, kapalı şişede gelir ki Alan geçen sefer ki gibi eğlence amaçlı milleti kafa yapmasın.
Çok temkinlidirler, biralar açılır, Stu'nun mutluluğuna içilir. Uyandıklarında, bilmedikleri bir otel odasında, geçen sefer ki Çinli adam, bir maymun ve Stu'nun yüzünde kocaman bir Mike Tyson dövmesi vardır. Olmayan şeyler ise Alan'ın saçları, Doug ve Teddy'dir. Ararlar, Doug evdedir. O sırada Teddy'nin parmağını bulurlar. Stu'nun düğün öncesi kayınbiraderini kaybetmesi sıkıntı tabii.


The Hangover Part III (2013)

Bu filmde uyuşturucu yok, akşamdan kalmalık bir durum yok, kaybolan biri yok. İki filmdir yan rol olan Çinli Mr. Chow, artık başrol olmuş hapisaneden kaçarak aksiyonu başlatmıştır. Bizim elemanlar kurt sürüsü olarak arabaya doluştukları bir sırada durduk yere kaçırılırlar. Chow'un düşmanlarından biri, Alan'ın Cow'la olan bağlantısından yararlanmak için Doug'u rehin alır, bizimkilere Chow'u getirmelerini söyler. Gerisi aksiyon-komedi türünde devam eden bir filmdir. Film teknik anlamda da yetersiz kalmıştır bence, çok beğendiğim sahneler sayılıdır.. Tabii bu ilk iki filmle kıyaslayınca..


İlk film efsanedir, ikincisi efsanenin devamıdır. Jon Lucas ve Scott Moore'un ilk filmin senaryosuyla beraber yarattıkları karakterlere sonraki iki filmde yönetmen Todd Philips de hikaye vermiştir. Yapımcılığını da kendisi üstlendiği seri tam bir 'bir Todd Philips filmidir' Old School (2003) ve Due Date (2010) filmleriyle de bilinir. Hah üçüncü film bunlar gibi işte, güzel ama serinin devamı olabilecek kadar değil..

Bu arada seride Phil, Bradley Cooper; Alan, Zach Galifianakis; Stu, Ed Helms; Doug, Justin Bartha; Mr. Chow, Ken Jeong. Seriye renk katan kadın oyuncular ise şöyle: Sevimli striptizciyi Heather Graham, Doug'un eşini Sasha Barrese, Stu'nun eşini Jaime Chung ve Phil'in çok az görünen eşini de Gillian Vigman oynuyor.

19.06.2013 / İskenderun

Bu da yazının video hali: Film Şeysi / Hangover..