The Life and Death of Peter Sellers (2004)


Daha çok televizyoncu olan Stephen Hopkins, İngiliz komedyen Peter Sellers (1925-80)'ın Roger Lewis tarafından yazılan hayat hikayesini sinema filmi yapan adam. Peter Sellers'ı oynayan adam ise daha bir adam, Geoffrey Rush.
Çok başarılı ama şimdi boş verin onu. Peter Sellers ne manyak adammış, hiç öyle bilmemiştim kendisini. Kim bu Sellers derseniz; Kubrick'in Dr. Strangelove (1964) filmindeki herhangi bir karaktere bakabilirsiniz. Ya da Blake Edwards'ın Pembe Panter serisindeki dedektif Clouseau.


Peter Sellers, bildiğin karaktersizmiş canım. Karakter yaratımındaki başarısını da buna borçluymuş. Evde, karısına ve çocuklarına karşı tutumu, çocukça davranışları falan hep annesinin yetiştirme tarzındanmış..
Hakkında çok fazla yazıp çizmeyip, Sellers'ın bir dönemki sevgilisi Britt Ekland'ı Charlize Theron oynuyor diyeyim de iyice izlemek isteyin.
Karısını Emily Watson, Edwards'ı John Lithgow, Sophia Loren'i Sonia Aquino ve Stanley Kubrick'i Stanley Tucci oynuyor.


Biyografik filmlere sardım bu ara iyice. Ünlü birine başka bir ünlünün hayat hikayesinde denk gelince çok tatlı oluyor yahu. Ünlülerin de ünlü tanıdığı oluyor haliyle. Yani mesela Sellers'ı izlerken normalde bir anda Kubrick'i de görüyorsun ya.. Çok severim biyografiyi bu yüzden. Her zaman güzel olmuyor tabii ama bu güzel. İzlensinov..

12.12.13