In Your Eyes (2014)


Ruby Sparks (2012)'la iyice beğenmeye başladığım Zoe Kazan'ın te o zamandan listeye eklediğim filmi. Fantastik romantik komedi tarzın en çok yakıştığı aktrislerden bence Kazan. Çok tatlı kız. Yerim onu.

Şizofreni tanısı konmuş -hasta-lara bakışımıza güncelleme getirecek bir açıdan yaklaşılıyor olaya. Ara sıra ani kas spazmları geçiren Rebecca'nın, bu derdi hariç hiç de fena olmayan bir hayatı var. New Hampshire'da yaşıyor, bir doktorla evli genç ve güzel bir kadın. Dylan ise şartlı tahliyesi süren, New Mexicolu bir genç adam, eski hırsız; hayatından çok memnun değil ama daha kötüye gitmemesi için çaba sarf ediyor. Tıpkı Rebecca gibi onun da ara sıra ortaya çıkan kasılmaları var. Ve bir gün, doğru bir haleti ruhiye içindeyken birbirlerinin ellerini görüyorlar. Holi Şit! Sonra seslerini duyuyorlar.


Aralarında iki bin millik (~3500 km) bir mesafe olan bu tipler arasında farklı bir bağ var. Önceleri sadece çok etkili bir olay yaşadıklarında ancak karşı tarafın hissedebildiği duyguları, sonraları muhabbet etmeye kadar vardırıyorlar. Yani başta sadece Dylan dayak yediğinde Rebecca dayak yemiş gibi hissediyor ve ona göre ani tepkiler veriyorken, işi öğrendikçe telefonla konuşur gibi birbirleriyle konuşup, gördükleri şeyleri görebiliyor seviyeye geliyorlar. Ve bu ikisinin hayatında da bir sürü değişime sebep oluyor. Kendilerini iyi hissetmelerine rağmen, çevreleri deli olduklarını düşünüyor. İşte bu sebeple "Şizofreni tanısı konmuş -hasta-lara bakışımıza güncelleme getirecek bir açı.."ya geçiliyor.

Ben sevdim filmi baya, tamam çok abartılacak bi şey değil belki ama tam Pazar günü izlenecek film.. Her işten anlayan adam Joss Whedon'ın yazdığı senaryoyu, Brin Hill yönetiyor. Zoe Kazan'a Michael Stahl-David eşlik ediyor. Jennifer Grey, Steve Howey ve Nikki Reed de kadrodaki dikkat çeken diğer isimler.

18.06.2017