Baby Driver (2017)


Hello! Epeydir yazmıyordum, biraz özlem, biraz üşengeçlik hissediyorum şu an, ama geçecek o üşengeçlik birazdan, geçti.. Peki heyecan var mı? Yok be ne heyecanı, daha neler.. Geçen gün sinemada izlediğim bir filmden bahsetmek isterim size. Kız kardeşim İstanbul'daydı, onunla beraber izledik. İkimiz de sevdik yani geniş bir kesime hitap eden iş olduğunu söyleyebiliriz. Edgar Wright'ın yazıp yönettiği Baby Driver (2017), eğlenceli iş olmak için yola çıkmış, bunun için de müziği çok etkin kullanmış bir iş. Bu arada gayet üretken olan Edgar Wright ismini en son Ant-Man (2015)'in senaristleri arasında görmüştük, di mi?! Görün arada böyle şeyleri.


Takma adı Baby olan muhteşem bir sürücü çocuk var -muhteşem olan sürücülüğü, yoksa çok yakışıklı falan bi çocuk değil- bir hırsızlık çetesinin ulaşım işlerinden sorumlu. Çetenin patronu Doc, şoförü Baby, gerisi işin durumuna göre değişen bir kadro. İşte Baby'nin Doc'a borcu varmış da ödeşene kadar çalışacakmış, son işten sonra artık bu işlerde yokmuş genç yetenek. Nerde?! Tabii ki son işten sonra bi son iş daha yapılıyor. Ve bu en son işte ortalık karışıyor..

Çocukken geçirdiği kaza sonrası kalıcı kulak çınlaması sorununu bastırabilmek için sürekli müzik dinleyen Baby, müziği sadece dinlemiyor, biraz da eğlenceli üretimler yapıyor. Hele bir de Debora'ya aşık oluyor ki sormayın..


Başrolde Ansel Elgort var, aşık olduğu kızı Lily James oynuyor; Kevin Spacey, Jon Bernthal, Jon Hamm, Eiza Gonzalez ve Jamie Foxx kadrodaki diğer isimler. Ulan, Kevin Spacey, 21 (2008) filmindeki karakteri Micky Rosa'yı yeniden mi oynuyor yoksa dedim, sonunu değiştirmişler sadece.. Resmen senaryoda o rolü okuyunca Spacey'den başkası gelmemiş ekibin aklına. Güzel olmuş, tatlı film çıkmış işte ortaya..

Komple müzikten oluşan filmde çok öne çıkan bir parça hatırlamıyorum, aksiyon kurgusu gayet başarılı olan filmde çiğ kalan pek bir şey yok.. Çok üst düzey bir film olmadığı için de hata aramaya gerek yok bence. Puanım 6/10, imdb ortalaması 8,4..

050717