Estrella Damm BoxSet


Estrella Damm, İspanyolun Efes Pilsen'i arkadaşlar. İspanya görmeye gerek yok bunun için, küçük bir internet araştırmasıyla anlaşılıyor durum. Ama sırf bu yüzden İspanya tatilinizi iptal etmeyin, gidin görün yine. Estrella Damm markası, Avrupa gençliğine hitap edebilen kaliteli sinematografik hareketlerle reklam filmleri yapmayı misyon edinmiş zamanında. 2015'ten beri de her sene Haziran ayında yayınlanmak üzere piyasadaki İspanyol sinemacılara 10-15 dakikalık kısa filmler çektiriyor, ünlü simalara rol veriyor ve kısaca şov yapıyorlar. Senarist başlığında yönetmenleriyle beraber reklamcı Oriol Villar isminin yazdığı filmlerin sayısı bu senekiyle 3'e ulaştı.


Vale [2015] / Yönetmen: Alejandro Amenabar / Başrol: Dakota Johnson
Las Pequenas Cosas [2016] / Yönetmen: Alberto Rodriguez / Başroller: Jean Reno & Laia Costa
La Vida Nuestra [2017] / Yönetmen: Raul Arevalo / Başroller: Peter Dinklage & Alvaro Cervantes


Bu seriden haberdar olmamı da Victoria (2015) filmindeki performansı ve tatlı gülüşüyle takibe aldığım Laia Costa sağlamıştır. Laia'nın şimdiye kadar rol aldığı filmleri karıştırırken Jean Reno ile oynadığı bir işini görünce es geçemezdim, geçmedim.

Ünlü bir aktörün yabancısı olduğu bir ülkede çekmek zorunda olduğu bir sahneye konsantre olamamasıyla başlıyor hikaye. Birkaç gün repo deniyor. Ünlü aktöre de bir şoförlü araç ayarlanıp tatil günlerinde şehrin tadını çıkarması öneriliyor. Şoför kızın enerjik hayatının yanında cool aktörün dingin zevkleri sinir bozuyor, bu minvalde birbirlerine katacakları bazı şeyler var elbette. Kızın arkadaşlarıyla sahile gidildiğinde bol bol Estrella Damm içiliyor göstere göstere. Las Pequenas Cosas [2016]'ın olayı bu mesela. 16 dakika süresiyle gayet güzel bir 16 dakika geçirme alternatifi sunuyor seyirciye. Böyleyken böyle..

Bu arada yine Laia yüzü suyu hürmetine izlediğim bir başka film de Tengo Ganas De Ti (2012) oldu.. Laia 2 saniye falan gözüküyor koca filmde.. Onu görmem de tamamen şans yani, görmesen görmezsin.. Öyle..

15.07.2017