Bad Motherfucker [2013]


Biting Elbows, 2008'de kurulmuş Rus rak grubu.. Bad Motherfucker ise 2013 senesinde hazırladıkları ve Ilya Naishuller'in çektiği muhteşem kliple piyasaya sunulan bir parçaları. Klip, tekniği ile dikkatleri çekiyor ve şarkıyı da, grubu da sırtlayıp göklere çıkarıyor. E tabii bu kadar ilgi gören bir klip olunca yönetmenine de yarıyor ve aynı teknikle Hardcore Henry (2015) filmini çekecek finansmanı sağlıyor..

Klip, bir adamın, bir grup takım elbiseli silahlı adam tarafından esir alınmasını anlatıyor. Sıvıyla temasta ışınlanma aletine dönüşen bir aparat başrolde..  Adamımız esir halden kurtularak o aparatı ele geçirmeye çalışıyor. Bu uğurda onlarca adamla dövüşüyor, çatışıyor, atlıyor, zıplıyor.. Saf bir aksiyon izliyoruz hem de kahramanın gözünden. Şarkının temposuna da çok uygun olarak montajlanmış.. Filmin çekim tekniği, tam bir GoPro reklamı.. Valla da olabilir, olmaz değil.. GoPro çektiriyo olabilir böyle şeyleri, çok güzel reklam oluyo çünkü.. Gerçi elemanlar Rus; Amerikalı olsalar bu senaryo kesin de, Rus olunca başka.. Klibin görüntü yönetmeni Sergey Valyaev..


Filmi direkt olarak grubun youtube sayfasından izleyebilirsiniz, link burda.. Yönetmenin uzun metrajı Hardcore Henry (2015)'yi ise izleyip izlememe tereddütü yaşıyorum, klip beş dakika bi şey sonuçta ama film olunca, bi buçuk saat olunca sıkabilir komple GoPro, komple aksiyon.. Ama merak da etmiyo değilim.. Zaman gösterecek..

040716