Twilight BoxSet


Bugün ne oldu, dün akşam başladı aslında, asker yönetime el koymaya çalıştı. Önce İstanbul'da köprüleri, havalimanını kapatıp, tanklarla yol kesip; Ankara'da TRT, Genelkurmay ve Meclis Binalarına el koydular. TRT 1'de yayını kesip, yönetime el koyan bir askeri grup olduklarını söylediler. Tayyip, görüntülü konuşmayla canlı yayında halkı sokağa çıkmaya çağırdı, "Hadi bakalım n'apacaklarsa yapsınlar, çıkın sokağa" dedi, duydum. Millet de çıktı ve hakikaten askere engel oldu. Olay çıktı yani..

Tam da bugünün anlam ve önemine uygun bir film bulsam, sonuçta olayım film, tarihe bir not da böyle düşülse dedim; ne yazsam acaba derken vampirler aklıma geldi. Bilmeyen etmeyen kalmadı zaten artık bu filmleri. Stephenie Meyer'in yazdığı 4 kitaplık gençlik romanı serisi. Tabii ki seri film kuralına göre son kitap ikiye bölündü ve 5 filmlik bir set çıktı ortaya. Meyer'in kitaplarından senaryoları hazırlayan isim, yıllarca televizyona yazarlık yapmış Melissa Rosenberg oldu.


Twilight (2008)
The Twilight Saga: New Moon (2009)
The Twilight Saga: Eclipse (2010)
The Twilight Saga: Breaking Dawn Part I (2011)
The Twilight Saga: Breaking Dawn Part II (2012)

İlk film, meşhur gençlik dramı Thirteen (2003)'in de yönetmeni olan Catherine Hardwicke yönetiminde. İlk film olduğu için diğerlerinden daha derli toplu, Bella'nın Edward'la tanışmasını, aynı mikroskoba baş koymalarını anlatıyor. Bella'nın babası polis, Edward'ın babası doktor. Jacob Bella'ya vurgun, Edward vampir. İkinci film, Chris Weitz; üçüncü film Hard Candy (2005)'nin yönetmeni David Slade ve son iki film de Bill Condon idaresinde. Teknik olarak büyük bir numarası olmayan filmler genel itibariyle hikayenin hizmetinde. Ha, nasıl teknik numarası yok, kurtlar var, güzel efekt..

Ortada bir üçlü aşk var, kurtadam Jacob'la vampir Edward'ı karşı karşıya getiren bu aşk üçlemesi Bella'ya yarıyor. Buz gibi ve güneşte parlayan bir tene sahip Edward, üşüyen Bella'nın, Jacob'ın sımsıcak kaslı vücuduna sarılmasına dişlerini sıkarak razı geliyor. Bu tarz ergen hareketlerle süslü hikayenin en civcivli kısmı kurtadam soyuyla vampir soyunun savaş halinde olması. Son filmlerde kurtadamlarla sulh yoluna gitmeye yeltenen Edward gibi vampirlere savaş açan radikal diğer vampirler ortalığı karıştırıyor.


Kadroda dikkat çeken isimler: Kristen Stewart, Robert Patinson ve Taylor Lautner önderliğinde: Billy Burke, Ashley Greene, Anna Kendrick, Christian Serratos, Nikki Reed, Elizabeth Reaser, Michael Sheen, Dakota Fanning, Maggie Grace ve azıcık Bryce Dallas Howard..

Sonuçta pazardır, niye böyle filmler, hikayeler üretiyorsunuz denilmez. Bir alıcısı vardır, yazar, çeker, para kazanırlar. Çok vaktim vardı eskiden oturup izledim, fanatiği olamadım ama Kristen'ı sevdim. Liberal Arts (2013) filminde, eleman vampir kitaplarından nefret ettiğini söylüyordu, kız da okumadığı bir şeye karşı bu tavrını mantıksız buluyordu. Eleman inat yapıp, oturup okudu bu tarz kitaplardan birini ve kıza gitti "Okudum ve nefret ediyorum, al" dedi.. Güzel filmdi..

Vampirlerle kurtadamlar bir şekilde beraberce yaşamanın yolunu bulmuşlarken bir takım başka vampirlerin savaşı körüklemesi.. Günün mesajı bu idir.

160716