Captain America BoxSet


Joe Simon ve Jack Kirby'nin yarattığı çizgi roman karakteri, ilk kez 1941 senesinin Mart ayında Marvel Comics tarafından basıldı. Gösterişli bir şekilde Amerikan milliyetçiliğine oynayan tasarım tabii ki çok tuttu.

2. Dünya Savaşı zamanı.. Asker olmak için çok heveslenen ama boyu kilosu gereği askere alınamayan, en son artık güç bela bi katakulliyle orduya adını yazdıran Steve Rogers, alay konusu olur. Çünkü üflesen uçacak bir tiptir. O sırada Amerika, Howard Stark'ın da aralarında bulunduğu bir bilimadamı grubunun geliştirdiği süper askerler yaratma iksirini kullanmak ister. İşte ilacı alan kişinin kas gücü falan artacak bi şekilde... Bizim pısırığı seçip, adam etmeye karar veriyolar.. Sonra orduya sızmış casuslarıyla, Hidra, bu ilacın peşine düşüyor. Steve güçleniyor baya ama sır çalınıyor. Projeyi rafa kaldırıyor ordu, Steve'i de.. Eğlencelerde falan 'güçlü asker' konseptiyle sirk hayvanı gibi gezdiriliyor. Ama tabii Steve bi şekilde kahramanlığını yapacak mecralara kayıyor. Gidiyor Adolf'u tokatlıyor..


E tabii, çizgi filmleri, dizileri, oyunları derken sinemada Captain America:

Captain America (1979) yön: Rod Holcomb | Steve: Reb Brown
Captain America II: Death Too Soon (1979) yön: Ivan Nagy | Steve: Reb Brown
Captain America (1990) yön: Albert Pyun | Steve: Matt Salinger

Sonrasında modern dönem Captain America geliyor sinemaya, Steve'i Chris Evans oynuyor.. Chris Evans'ı, önce Fantastic Four'un iki filminde Johnny Storm'u oynarken izlemiştik.. Storm da Marvel'ın ilk yarattığı kahraman tipidir bu arada.. (Bu birden fazla karakteri oynama durumunu Ryan Reynolds filmografisinde de görebiliriz. Önce Blade serisinde Hannibal King rolüyle izlediğimiz Reynolds, 5 sene sonra yine Marvel'in, X-Men Origins: Wolverine (2009)'inde Deadpool rolüyle karşımıza çıkıyor. Geçen sene de Green Lantern (2011)’le DC'ye transfer oldu.)


Captain America: The First Avenger (2011) yön: Joe Johnston
The Avengers (2012) yön: Joss Whedon
Captain America: The Winter Soldier (2014) yön: Anthony Russo ve Joe Russo
Avengers: Age of Ultron (2015) yön: Joss Whedon

The Avengers (2012)'ta, S.H.I.E.L.D. ekibine dahil oluyor Kaptan.. Son filmi Captain America: The Winter Soldier (2014)'da da gördük ki, Kaptan, S.H.I.E.L.D.'in vazgeçilmezi olmuş.. Kankisi Bucky düşman olmuş, uçabilen asker Falcon'u yerde ararken gökte bulmuş..


Seride Steve'i Chris Evans oynuyor. İlk filmin kadrosunda Ajan Carter'ı, Hayley Atwell; Kumandan Philips'i, Tommy Lee Jones; Kötü adam Red Skull'u, Hugu Weaving ve Dr. Abraham Erskine'i, adamım, Stanley Tucci oynuyor.
İkinci bireysel film olan, ancak baya baya Agents of S.H.I.E.L.D. dizisinin kaliteli bir bölümü gibi duran Kış Yiğidi filminde, S.H.I.E.L.D.'e sızan kötü adamların başı olarak Robert Redford'u, iyi taraftaki asıl ajanlar olarak da yine Nick Fury rolünde Samuel Jackson'ı, Natasha Romanoff rolüyle Scarlett Johansson'ı ve biraz da Marie Hill ile Cobie Smulders'ı izliyoruz. Falcon'u, Anthony Mackie; birde iyi, ikide kötü adam, olan Bucky'yi ise Sebastian Stan oynuyor.


Kaptan'ın en belirgin özelliği, kimseye zarar vermek istememesi ve herkese iyi davranan bir beyfendi olması.. İyi bir asker olarak bir de bu özelliklere sahipseniz, kahramansınız zaten..

Natalie Dormer'ın oynadığı Kşr. Lorainne, Kaptan'ı sıkıştırıyor kenara, yapışıyor dudaklara.. Tam da o sırada.. Ajan Carter geliyor, görüyor bunu, trip atıyor.. Sonra içerde kalkan denerken çatır çatır boşaltıyor ya şarjörü Kaptan'ın üstüne.. Çok tatlı sahne.. İkinci filmde de komşu kızı Kanadalı Emily VanCamp var.. Bu arada Ajan Carter'ın da, Marvel One-Shot: Agent Carter [2013]'ı vardı..


21.04.14