Agents of S.H.I.E.L.D. (2013- )


Marvel'ın Avengers serisiyle tanıyıp bildiğimiz S.H.I.E.L.D., direktör Fury idaresinde, olağanüstü olaylara müdahale kurumu..

Devlete bağlı ama öyle herkesin bilmediği bir birim. Sadece üst düzey yetkililer biliyor, yerleri hep gizli, son teknoloji araç gereç.. E haliyle süper kahramanlar da bu birimde.. Önemli bir durum olduğunda Fury, topluyor aslanları The Avengers (2012)'ta olduğu gibi.. Bu filmde ölen Ajan Coulson (Clark Gregg) başrolde.. Herhalde dedim öncesi anlatılacak.. Joss Whedon, kardeşi Jed Whedon ve Maurissa Tancharoen ile birlikte yaratıcılığını paylaştılar dizinin; ilk bölümünü de Joss yönetti. Dizi başladı.. Öncesi değil, Coulson diriltilmiş, büyük teknoloji.. Her bölüm de ayrı bir aksiyona koşuyor Coulson'ın ekibi..


Kocaman bi uçakları var, dünyanın her yerine hemencecik ulaşabilmek ve acayipliğe müdahale etmek için.
Ekip, iki laboratuvar faresi (Elizabeth Henstridge & Iain De Caestecker), iki ölüm makinası (Ming-Na Wen & Brett Dalton) ve bir de bilgisayar kurdundan (Chloe Bennet) oluşuyor. Coulson da başlarında işte. Üç bölümde Fury'yi (Samuel L. Jackson), üç bölümde de Agent Hill'i (Cobie Smulders) gördük, diziye konuk oldular, namı yürüdü.


Mesela bi durum oluyor; Thor'un yan karakterlerinden Lady Sif (Jaimie Alexander) dünyaya gelmiş, bi mesele var, bizimkiler müdahale ediyor.
Bi kadın çıkıyor, özel yetenekleri olduğunu fark etmiş, sağa sola zarar veriyor, bizimkiler gidip duruma el koyuyor.

Mesela en son, Captain America'nın savaştığı Hydra'nın, S.H.I.E.L.D.'e sızdığını öğrendik falan.. Filmlerle de alakalı oluyor, bağımsız hikayeler de oluyor, bu böyle. Bir nevi filmlerde görünmeyen hikayeler gördüğümüz için backstage izliyo gibi de olunuyo.. Marvel's One-Shot'lar var ya, hah onlar gibi bi yandan.


Tabii ki filmler kadar kaliteli efektler olmuyor, hikayeler bazen tırta kaçıyor falan ama ben baya izliyom abi, çok eğlenceli... Ayrıca Chloe dünyanın en tatlı şeyi olabilir yani. Babası Çinli anası Amerikan bir melez, 91'li..

Dizi iddialı, 2. sezonu görmez dediler, şu an 3. sezon çekiliyor.. Ve genişleyen ekipteki yeni isimler: Nick Blood, Henry Simmons ve bebeğim Adrianne Palicki..

11.04.2014


Dizinin 3. sezon 13. bölümünde Bobbi ve uzatmalı eski kocası Hunter'a ajan vedası yapıldı.. Ölmeden çıktılar yani diziden, bu da her an geri gelebilirler demek oluyor.. Zaten dizinin ne kadar gideceği de meçhul ya.. Sadece Adrianne Palicki'nin kadro dışı kaldığını belirtmek istedim.. Bu vesileyle epeydir yapmak istediğim, Adrianne'ı Yazılı Kadınlar listesine almak işini gerçekleştirmiş olayım.. Sevgiler..

030416


Dizi harika bir sezon finaliyle tamamladı 3. sezonu. Sonraki sezonu çekecekler mi'yi bırak, Quake'nin filmi bile gelebilir. Tamam film biraz abartı olur da Avengers filmlerinde görünür belki.. Diziye Sky olarak başlayıp, sonra ailesini bulup gerçek kendini öğrenince adını Daisy yapan tatlı ajanımız en son Quake oldu. Altı ay sonradan kesit verdikleri finalde S.H.I.E.L.D.'dan kaçarken göründü, uçarak.. Dizi kendi içinde spoiler verdi, benim burada yazmam çok da şey olmasa gerek..

210516