300: Rise of an Empire (2014)


İlk film olan 300 (2006)'le o kadar farklı ki.. Kalite baya düşmüş; ilkinin yönetmeni Zack Snyder'ın senaryo ve yapımcı kadrosunda olmasını şaşkınlıkla öğrenirken, yönetmeni Noam Murro'nun da daha önceki işi olarak sadece Smart People (2008)'ı görmem, başka da bi şey görmemem, "Nasıl olmuş da güzelim filmin devam hali böyle birine verilmiş" dememe sebep oluyor.


Frank Miller'ın, 'Xerxes' isimli çizgi romanının uyarlaması. Bu hikaye, 300 (2006)'ün devamı niteliğinde, evet, ama Spartalı yiğitleri değil, Atinalıları merkeze alıyor. Xerxes (Rodrigo Santoro), hatırlayacağınız üzere, Leonaides'ın (Gerard Butler) atarlandığı, Pers kralı.. Tanrı-kral.. Xerxes'i Xerxes yapan, Yunan asıllı Pers kumandan Artemisia (Eva Green) imiş. Artemisia, Atinalıların komutanı Themistocles'le (Sullivan Stapleton) kapışıyor. Yani ortada Spartalı yok, bi şey yok.. Yani bilmemkaç Atinalı.. Tabii sonda, Atinalılara yardıma gelen Kraliçe Gorgo (Lena Headey) idaresinde 300 bin Spartalı ile film bitiyor. Yani üçüncü film yakında deniyor..


Hikaye zayıf, diyaloglar leş.. Oyunculuklar kötü, kurgu çok tırt.. İlk filmdeki ustalık bu filmde yok; her anlamda.. Efektler falan da.. 3 boyut yapacaz diye gereksiz kan fışkırtmalar falan.. Resmen beğenmedim lan. Hayal kırıklığı.. Savaşın denizde geçmesi hikayeyi iyice sevimsiz yapıyor. 4 verdim 10 üzerinden.. İlki 8 idi..


DipNot: Eva Green bazen güzel bazen değil, ama hep sevişiyor.. Memelerinin gözükmediği filmine rastlamadım galiba..

02.04.14