The Family Stone (2005)


Epeydir böyle bir romantik-komedi arıyordum; kısmet demine imiş. Gayet kaliteli, eğlenceli, her şeyin tam tadında bırakıldığı güzel bir film olmuş.


Stone ailesi noel için bir araya gelir ve büyük oğulları Everett (Dermot Mulroney) de kız arkadaşını ailesiyle tanıştırmak için getirmiştir. Küçük kardeş Amy (Rachel McAdams) sayesinde zaten kıza karşı ufak bir önyargıları olan aile fertleri, Meredith (Sarah Jessica Parker) ile tanıştıktan sonra pek sevemeyip ona karşı pek iyi davranmazlar. Everett'in de çabaları yetersiz kalınca deplasmanda olan Meredith, kız kardeşi Julie'yi yardıma çağırır ve Julie'nin gelmesiyle olay enteresan bir hal alır.


Filmde hoşuma giden o kadar çok sahne var ki Rachel dışında hiç güzel kız olmaması bile filmi izlememe engel olmadı. Uzun süre unutamıyacağım sahne de; yemek masasında otururken eşcinsellik muhabbeti.. Normalde hiç hoşuma gitmeyen durumlar ve son zamanlarda çoğaldı gey hikayeleri.. Homofobik değilim ama hoşuma da gitmiyor yani.. Filmin yazar-yönetmeni Thomas Bezucha bu filmden önce Big Eden (2000) sonra da Monte Carlo (2011)'yu yazıp yönetmiş.

26.09.2012