Mr. Nobody (2009)


Henüz 9 yaşındayken zor bir seçim yapmak zorunda bırakılan bir çocuğun kafasının içindeyiz. Gayet mükemmel bir olay örgüsü ile sunulan bambaşka hayatlarda bambaşka kafalar yaşayan Nemo'nun hikayeleri "N'oluyor lan!" dedirtiyor. Ölümlülük kavramının anlamını yitirmek üzere olduğu 2090'larda yaşayan tek ölümlü olan ihtiyar Nemo'dan öğreniyoruz tüm gerçekleri yada hiç gerçek olmamışları. Hiç kimse'nin hikayesini..


Oyuncu seçimleri, makyajları ve kurgusu ile de takdir kazanan filmin yazan ve yöneteni Belçikalı Jaco Van Dormael. Yetişkin Anna: Diane Kruger, genç Anna: Juno Temple tarafından canlandırılmış. Nemo'nun yetişkin ve yaşlı halini -mavi gözlü- Jared Leto oynuyor. Leto'nun mavi gözleri, Aronofsky'nin Requiem for a Dream (2000)'in afişinde olduğu gibi bu filmin afişinde de gözümüze sokuluyor. Ve ben küçüklükten beri mavi gözlerden tırsmışımdır..


Sonuç olarak benden 8/10 puan alan bu film, tavsiye isteyenleri yönlendirebileceğim bir... Overlokçu ayağımıza geldi, halıları indirmem lazım. Sonra şe'yaparız öbür filmlerde, hadi..

04.09.12