Yönetmenler: Kevin Costner..


1955 California doğumlu aktör ve yönetmen. Filmografisinde aktörlük yaptığı 50 filmin sadece 3 tanesini kendi yönetmiş, yönettiği filmlerde hep en klas rolü kendine ayırmış ve hakkını da vermiş, oyunculuğu kadar yönetmenliğinin de iyi olduğunu gösterip Dances with Wolves (1990) filmiyle 3 Oscar adaylığı alıp 'en iyi yönetmen' ve 'en iyi görüntü' kategorilerinde ödülü götürmüştür. Bu 3 adaylık Costner'ın; ama film o sene Oscar'da 12 dalda aday olup 7 ödül kazanmıştır. Bu film aynı zamanda kendisinin ilk yönetmenlik deneyimidir. Bu başarılı yönetmenlik deneyiminden 5 yıl sonra Waterworld (1995) filmine girişmiş ama bakmış ki olmuyor Robin Hood: Prince of Thieves (1991)'de birlikte çalıştığı yönetmen Kevin Reynolds'a bırakmış filmi.


The Postman (1997) tam istediği projelerden biriydi; yine yalnız adam yine atın üstünde. Waterworld (1995) de zorladığı kıyamet sonrası yaşamı bu filmde halletti. Gişede çok başarı kazanamasa da benim sevdiğim filmlerinden olmuştur. Son olarak Open Range (2003) filminin yönetmenliğini yapmış ve yine çok başarılı olmuştur.

Yönetmenlik yaptığı filmlerde hep bir Vahşi Batı isteği gözden kaçmıyor. Zaten Dances with Wolves (1990)'te Kızılderili hikayesi anlatılıyordu. Son yönetmenliği Open Range (2003)'te de bir kasabada zengin bir çiftçinin emri altında olan şerifle idare edilen halkın ayaklanmasına öncülük eden bir kovboydu.

Ayrıca fanatik bir Arsenal taraftarı ve Modern West isimli bir grupta şarkı söylüyormuş.

27.09.2012