Dirty Dancing (1987)


Yaz tatili için dağın başında bir tatil köyüne giden Houseman ailesinin küçük kızları Baby öyle çok da tatil havasında değildir. Aktiviteyle dolu bu tatil köyünde Johnny Castle adında dans dersleri veren bir dansçı vardır. Baby, Johnny ve arkadaşlarıyla tanışır ve sıkıntılarına ortak olur. Johnny'nin partnerinin yerine dans etmek zorunda kalan Baby hiç de fena değildir.


Filmin yönetmeni Emile Ardolino filmden 6 sene sonra 50 yaşında hayatını kaybetmiştir. Johnny karakterini canlandıran Patrick Swayze ise 2009'da pankreas kanseri tedavisi görürken kanserin ciğerlere sıçradığı açıklanmış ve bu teşhisten bir kaç hafta sonra zatürreden hayatını kaybetmiş. Annesi de dansçı olan Patrick dansçılığın yanı sıra oyunculuk ve bestecilik yapıyormuş. Ghost (1990) filmiyle ününe ün kattığı söylenen sanatçı hem bu filmle hem de Dirt Dancing (1987) ile Golden Globe adaylığı elde etmiş ancak ikisinde de ödülü alamamıştır.


Film boyunca "O burun ne yahu" demekten kendimi alamadığım Baby rolündeki Jennifer Grey'nin o dönemler tek sorunu burnu bence, onun dışında gayet sevimli, role de gitmiş çok da güzel oynamış. Şu sıralar 52 yaşında olan Grey, tv dizilerinde konuk oyunculuk yaparken bir yandan da düşük bütçeli  tv filmlerinde ufak roller alıyor.. (nasıl ezdim ama kadını.. Burnu o kadar rahatsız etmese daha güzel şeyler yazardım belki) Çünkü aynı dönemde çıkış yapan hatta Red Dawn (1984)'da rol arkadaşı da oldukları Lea Thompson (Geleceğe Dönüş'te Marty'in annesinin gençliğini oynayan) yürüdü ya kulum; filmografisi sağlam, geçen ay yeni diziye de başlamış.. Neden? Burnu düzgün diye.. Aşağıdaki fotoğraf kızgınlığımın kanıtı:


Dans ve müziğin güzelce harmanlandığı romantik bir film, puanım 7/10.

22.09.2012