Hollywood Ending (2002)


Woody Allen'ın yazıp yönetip başrolünü de Tea Leoni ile paylaştığı filmde çaptan düşen bir yönetmenin akıl almaz hikayesi anlatılıyor.

Önceleri yaptığı filmleri çok beğenilen meşhur bir yönetmen olan Val, karısı tarafından terk edildiğinde kariyeri de düşüşe geçmiş, para kazanmak için de saçma sapan işler yapmaya başlamıştır. Öte yandan onu terk eden eski karısı Ellie de zengin bir yapımcıyla evlenip yapım şirketinde çalışmaya başlamıştır. Ellie, Val'ın zor durumda olduğunu görüp ona yardım etmek isterken tam ona göre bir senaryo geçer eline. Ve işi Val'a vermek için şirketi ikna etmeye çalışır ve başarır da. Val eski karısınden gelen bu teklifi önce kabul etmek istemez ama paraya ihtiyacı olduğundan kabul eder.


Film için anlaşma sağlanır çekimler başlar. Daha ilk günden Val psikolojiye bağlı körlük geçirir, yönetmen kör olmuştur ve şov devam etmelidir. Eğlenceli bir film arayanlara tavsiye edilecek cinsten bir filmdir, not alınız.

Woody Allen'ın bir dönem Amerika'da ciddi bir seyirci kaybına uğradığı dönem var ve o sırada da Avrupa çok ilgileniyor filmleriyle.. Bu ilginç olayı da filmine taşıyan Allen, Val'ın körü körüne çektiği filmi bir tek Fransa'da beğeniliyor ve filmin sonunda Val, kıymeti bilinen topraklarda yaşamaya karar veriyor.. 'Val' da bildiğin Woody'nin v'si Allen'ın al'ı ha.. :)

27.08.2012