Iron Man BoxSet


İlk kez 1963 senesinin Mart ayında Marvel Comics'ten yayınlanan Iron Man; Stan Lee, Don Heck, Larry Lieber ve Jack Kirby tarafından yaratılmış bir süper kahraman.

Milyarder mucit Tony Stark, playboy kimliğinin yanı sıra 'yüksek teknoloji ve silah' üreticisi Stark Industries şirketinin yöneticisidir. Son teknoloji bir silahının tanıtımı için gittiği çölde saldırıya uğrayıp esir alındıktan sonra göğsüne saplanan şarapnel parçalarını kalbinden uzak tutan bir teknolojiyle teröristlerin elinden kurtulan ve hayatını kurtaran bu teknolojiyi geliştirip; istediği zaman kullanabileceği bir zırh tasarlayıp dünya barışı için çalışmaya başlayan bir kahramandır.

Zırhın sahip olduğu teknoloji, gücünü Tony'nin göğsüne yerleştirdiği 'ark reaktörü'nden almaktadır. Tony zırhı, kendi geliştirdiği 'Jarvis' isimli bilgisayar sistemiyle kumanda etmektedir. Zırhın özellikleri arasında; bacaklarında ve kollarında uçabilmesini sağlayan ufak roketler, bir çok yerine yerleştirilmiş çeşitli silahlar, tonlarca yük kaldırabilmesi ve gelişmiş koruma kalkanı vardır. En büyük düşmanları da bu teknolojiyi ele geçirmek için Iron Man'le savaşıyorlar. Teknolojisi ve zekası dışında ekstra bir süper gücü olmayan Iron Man'i diğer süper kahramanlardan ayıran özelliği de bu sanırım..

Çizgi romanında Spider-Man ile arasının iyi olduğunu, ortak maceralara atıldıklarını duymuştum o da zaten filmlerinde öyle değil. Bir de kimliğini saklamak için kendisini Iron Man'in yardımcısı olarak tanıtıyormuş normalde ama filmde direk:


İlk filmi  Jon Favreau yönetimindeki Iron Man (2008), Robert Downey Jr.'ın muhteşem Tony Stark tiplemesiyle sinemaya taşındı. İlk Marvel Studios işi.. Marvel artık kendi filmlerini çekmeye bu filmle başladı.. Bu karakter daha önce herhangi biri tarafından canlandırılmamış sadece animasyon filmleri yapılmıştı. Bu filmde Tony'nin Iron Man'i geliştirmesini ve şirketinin ortağı olan Stane'in bu teknolojiye gözünü dikmesiyle başlayan savaşı izliyoruz. Bu filmin sonunda Nick Fury gelerek Tony'ye S.H.I.E.L.D.'ten biraz bahsediyor ve sonraki filmlerde takımın toplanacağının sinyallerini veriyordu. Aynı sene vizyona giren diğer Marvel filmi The Incredible Hulk (2008)'ın son sahnesinde, Tony gelip komutana takımdan bahsediyordu.


Çok beğenilen Iron Man (2008)'in, biraz karmaşık olması ve senaryoda boşluklar olması sebebiyle bi tık daha az beğenilen devam filmi yine Favreau tarafından çekiliyor ve Iron Man 2 (2010) ismiyle vizyona giriyor.


Filme Black Widow: Natasha Romanoff karakteriyle Scarlett Johansson dahil oluyor. Seri boyunca ben Scarlett'e Black Widow dendiğini duymadım ama, hep Natasha diyolar...

Iron Man, Thor, Hulk ve Captain America'nın bir araya geldiği efsane film The Avengers (2012)'ta Thor'un kardeşi Loki dünyaya el koymaya çalışıyor. Filmin yönetmeni Joss Whedon. Bu arada Iron Man 3 (2013) çekimleri Shane Black yönetiminde devam ediyor.

6 Ağustos 2012