Dikkenek (2006)


Fransa-Belçika ortak yapımı olan Dikkenek (2006) filminin yönetmenliğini Olivier van Hoofstadt isminde beybi-feys bi eleman yapıyor. Film hakkında çok bir bilgi yok, hatta altyazısı bile yoktu; filme ait bir tane İngilizce altyazı bulunduğu ve Fransızca'm da olmadığı için, o İngilizce altyazının güvenilirliği çerçevesinde Türkçe altyazı hazırladım naçizane, olduğu kadar artık.


[dikkenek]: fr. kalın boyunlu, sevimsiz erkek veya kadınlar için kullanılan söz.

E peki neden altyazısı da olmayan bu adı sanı duyulmamış filmi izlemek istedim? Çünkü oyuncu kadrosunda; artık Fransa denilince akla gelen ilk kadın Marion Cotillard ve Tarantino'nun Inglourious Basterds (2009) filmiyle meşhur olan yahudi güzeli Melanie Laurent var. Bu güzel kızlara Jean-Luc Couchard, Dominique Pinon ve Jeremie Renier eşlik ediyor. Baktım komedi diyor, bu isimler var diyor, e Fransız filmi diyor..


Film üç beş farklı karakterin hayatlarından kesitlerle başlıyor, sonra film içinde hikayeleri kesişiyor bol bol. Komedisi fena değil, kızlar desen zaten beklenenden fazlasını gösteriyorlar; özellikle Melanie harika. Onun dışında normal bir romantik komedi olma özelliğini koruyor. Eğlenceli vakit geçirmek isteyenlere tavsiye edilebilir tabii ama altyazı sıkıntısı var işte. Diyorsanız ki erolcuğum o kadar uğraşmış çevirmiş, bende zahmet edip bi' izliyeyim, başımla beraber..

Bu arada altyazı hakikaten leş bak uyarmadı demeyin: Dikkenek Altyazı..


Görseldeki LOVE'dan Nişantaşı'nda da var :)

12 Ağustos 2012