Life as a House (2001)


Hayallerimizi yeteri kadar ertelediğimizi ne zaman fark ederiz? Ne olur da artık hayallerimizi gerçekleştirme zamanı geldiğini fark ederiz?

George Monroe, yirmi yıldan fazla bir süre aynı şirkette onlarca proje çizmiş bir mimardır. Şirket yetkilileri bu yetenekli mimarın teknolojiye yenildiği görüşündedirler, yüklü bir tazminatla işine son verilir. Başta hoş karşılamasa da bu George için bir fırsat olur; yıllardır ertelediği hayallerine kavuşması için bir fırsat. Yaşadığı evi değiştirecektir.


Eski eşine, yıllardır doğru dürüst iletişim kuramadığı ergenlik çağındaki oğluna ve özlediği eski hayatına dokunabilmek için eline kocaman bir fırsat geçmiştir George'un. Yaşadığı okyanus manzaralı, yamaç dibindeki baraka evi yıkıp yerine çok güzel bir ev yapacağını söylediğinde eski eşi inanmaz, yıllardır bunu tekrarlayıp durduğunu söyler. Ama George bu sefer kararlıdır. Oğlu Sam'i bu projeye dahil etmek çok kolay olmaz ama bir süre sonra o da babasıyla bir şeyler yapmanın tadını çıkarmaya başlar.

Su tesisatı bile olmayan ama muhteşem bir okyanus manzarasına sahip eski evi yıkmak, oturduğu yerden izleyen seyirciyi bile heyecanlandırır nitelikte. Bir şeyi yıkmak çoğu zaman yerine daha güzel yeni bir şey inşa etmek anlamına geldiği için heyecan vericidir. Paramparça edilen tahta parçalar ortadan kaldırıldığında artık elimizde boş bir tuval vardır. Aslında o kadar da boş değil; fonda okyanus manzarası olan bir tuval.


Yeni evin ilk ayağa kalkan parçası giriş kirişi oluyor. Ve sonra büyük bir hızla tamamlanmaya başlıyor ev. Tamamen ahşap iskelet ve çelik bağlantılarla kuruluyor iki katlı villa. Elektirk ve su tesisatı tamamlanıyor. Artık George'tan çok oğlu Sam ilerletiyor işi. Bir babanın en büyük hayali olabiliyor bazen, oğluna bir ev bırakmak. Üstelik beraber yaptıkları bir evse bu. Gerçi Sam, çok daha ulvi bir noktaya taşıyor olayı ama o da filmi izlemek isteyene güzel bir sürpriz olacaktır.

Tür: Dram Süre: 2 sa. 5 dk. Dil: İngilizce imdb: 7,5/10
Yönetmen: Irwin Winker Senarist: Mark Andrus
Oyuncular: Kevin Kline, Hayden Christensen, Kristin Scott Thomas, Jena Malone

26.06.2018