Unleashed (2016)


Komşudayken denk gelmiştik, zaplarken Digiturk film kanallarından birinde.. Shameless (2011- )'ın iki tatlı çocuğu Steve Howey ve Justin Chatwin'i kedi köpek rolünde gördük.. Biri şaşkın şaşkın etrafa sırıtıyor, her fırsatta koşuyor; diğeri ağır hareketlerle, kibirli ürkek salınıyor.. Hoşuma gitti onları kedi köpek tavırlarında görmek, unutmayayım da baştan izleyeyim, neymiş bakalım bu film dedim.. Çok zor olmadı bulmam ama izlemek için 3 hafta falan bekledik sanırım.. 3 hafta da çok değil düşününce, 3 yıl önce watchlist'e eklediğim film var; ve şu an watchlist'imde 73 film var.. Bi ara işi gücü bırakıp film izlemem lazım galiba..


Steve ve Justin'in sevimli hareketleri dışında çok da bi numarası yok filmin.. O zap esnasında gördüğümüz kadarı yetermiş yani aslında.. Emma yazılımcı bir kız, çok hayvansever bir tip hem de ama sevgilisinin evcil hayvan alerjisi yüzünden evde besleyemiyor. Sevgilisi oğlan bir gün kızın çalışmalarını çalıp evi terk edince, Emma yalnız kalmak istemiyor ve bir kedi bir de köpek sahipleniyor. Bir gece, astroloji, psikoloji, yıldızlar ve biraz da sihirle, bir süreliğine kedisi ve köpeği insan vücuduna bürünüyor. Evden kaçtılar sanıyor Emma, her yerde onları arıyor. Bu insankedi ve insanköpek de -bu halleriyle de- Emma'nın sevgisini kazanmak için, onu tavlamak için birbirleriyle yarışıyorlar.


Eğlenceli gibi ama çok değil de gibi.. Emma'yı oynayan Kate Micucci'nin sinir bozucu derece güzel olmayışı gerçekten sinir bozuyor. Tip komikliği filmi de değil ki tipine gülelim.. Hele bir de aşırı hayvansever biriyle izlerseniz filmi ortam geriliveriyor.. Reha Erdem'in asistanlarından biriyle Recep İvedik izliyor gibi oluyorsunuz.. Çünkü kız kedi beslediği için bir arkadaşı tarafından hor görülüyor, eziliyor falan.. Köpekler salak, kediler nankör gibi klişeler çok vurgulanıyor ayrıca.. Öyle işte..

Finn Taylor'ın yazıp yönettiği filmin imdb.com puanı 6,5 benim puanım 3..

22.06.2018