Gangster Squad (2013)


Kadrosunda Emma Stone'u gördüğüm günden beri izlenecekler listemde yer alan filmin bütün oyuncuları o kadar şık ki, kesin iyi olmayacak bu film dedim kendi kendime. Nitekim beklediğim gibi oldu, Warner Bros. pek çekici olmayan kitap uyarlaması mafya hikayesine Sean Penn, Josh Brolin, Ryan Gosling gibi oyuncuları dahil edip; Zombieland (2009)'le tanınan Ruben Fleischer'ı da yönetmen sandalyesine oturtmuş.

'Gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır.' uyarısıyla başlayan film, 1949 Los Angeles'ında geçiyor. Şehrin kontrolünü elinde tutan mafya babası Mickey Cohen (Penn), polislerin bile bulaşmak istemeyeceği bir adamdır. Ama idealist polisimiz O'Mara (Brolin) işin peşini bırakmaz, Cohen imparatorluğuyla mücadele eder. Tek başına değil tabii; bir ekip kurar.. Gangster Squad.


Emma Stone ve Ryan Gosling ikilisinin Crazy, Stupid, Love. (2011)'dan sonraki ikinci ortak projelerinde de birbirlerine çok yakışmaları gözden kaçmıyor. Kostüm-dekor-makyaj gibi öğelerle filmin sanatsal kimliğini o kadar üst seviyede tutmuşlar ki, senaryo çok zayıf hatta komik kalmış. Diyaloglar çok klasik ve yedirilememiş; her şey tahmin edilebilir duruyor. Zaman zaman komediye kaçan sahneler, filmi temposunu ayarlamak için değil de öylesine konmuş gibi. Hikayesi, kurgusu, haliyle yönetimi çok başarılı olmayan bu film, benden 10 üzerinden 5 puan alıyor. imdb.com puanı ise 6.9

09.04.2013