Bizim Büyük Çaresizliğimiz (2011)


Barış Bıçakçı'nın aynı isimli romanından. Seyfi Teoman'ı geçen sene geçirdiği trafik kazasında kaybetmiştik hatırlarsınız. Bizim Büyük Çaresizliğimiz (2011)'i ikisi beraber senaryoya çevirmişler. Bence kötü olmuş, diyaloglar falan hep havada gibi. Oyuncular da iyi mi kötü mü anlamadım ki, iyi oyuncu dediğin diyalogları kendine yedirir. Herhalde. Öyledir bence. Yani ya yönetim kötü, ya oyuncular kötü, ya senaryo kötü. Gerçi yönetmen iyi olursa öbürlerini de ayarlar bir şekilde.


Filmde iki tane arkadaş var. -Çok sevimli tipler. Bence muhteşem karakterler. Tipler de çok uygun.- İlker Aksum ve Fatih Al oynuyor bu tipleri. Bir misafirleri geliyor, tatlı bi kız. Ailesi falan yok, okulu bitene kadar bunlara emanet ediliyor falan fişmekan. Derken bunların ikisi birden kıza aşık oluyorlar. Emanet kıza aşık olunurmuymuş, bakalım n'apıyolar. Kızı da Güneş Sayın oynuyor.

Sadece karakterler iyi gerisi leş; bence izlenecek film değil ama merak uyandırdıysa film youtube'da da var. Ama link verip suça ortak olmayalım.. Kısa film olsa neyse..


Hah, yönetmenin ödüllü kısa filmi Apartman (2004) da vimeo'da var. Buna link veririm işte..

28.04.13