Atomic Blonde (2017)


Dublör David Leitch, meslektaşı Chad Stahelski ile yıllarca hayalini kurdukları film John Wick (2014)'i yaptıklarında aslında pek de beklemedikleri bir ilgiyle karşılaştılar. Chad yönetmen koltuğundaydı ve ufak tefek kamera arkası tecrübesi olan David de ona yardım ediyordu. Keanu Reeves'in başrolündeki filmin elle tutulur bir hikayesi yoktu, sırf aksiyondan oluşuyordu. Karşılaştıkları ilgiden sonra, dublörlükten, film yönetebilecekleri bir noktaya gelebildiklerini gördüler ve devam etmeye karar verdiler. Chad, John Wick: Chapter 2 (2017) için çalışmaya başladı; David'e de Deadpool 2 (2018)'yi emanet etmeyi düşündüler, öncesinde bir tanıtım filmi hazırlattılar, Daedpool: No Good Deed [2017].. Bu arada Atomic Blonde (2017) için yönetmen koltuğundaydı zaten David. Çok yetenekli bir sinemacı olduğu görülebiliyordu, Deadpool 2 (2018) için hazırlanmaya başlayabilirsin dediler. Başarı öyküsü resmen. Dublörlük yaparken bir yandan da reji olarak çalışmasının meyvelerini toplamaya başladı böylece. Artık o, yönetmen David Leitch!..

Ne John Wick (2012) iyi bir filmdi ne Atomic Blonde (2017) efsane; ama bunlar gösteriyor ki Deadpool 2 (2018) başarılı olacak. Atomic Blonde (2017) bir çizgi roman uyarlaması. Ve kadrosu çok yetenekli isimlerle dolu: Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman, Eddie Marsan ve efsane Skarsgard Ailesinin üyelerinden Bill Skarsgard.


1989 Berlin. Duvar yıkılmak üzere. Siyasetçiler ve onların saha uzantısı ajanları tedirgin. Çünkü Duvar'la beraber pek çok kural yıkılacak, pek çok şey açığa çıkacak. Tam da böyle bir ortamda İngiliz İstihbaratı MI6'in -gizli bilgiler içeren bir listeye sahip- ajanı öldürülmüş, liste kayıp. Lorraine bu işi çözmek için gönderiliyor Berlin'e. "Orada sana David yardımcı olacak, kendisi bölge ajanımız, herkesi tanır, her deliği bilir!" Ama Lorraine daha uçaktan inmeden, düşmanın haberi olmuştur geldiğinden. Vee Ekşın!

Uzun bir aradan sonra Charlize Theron izlemek büyük keyif, çok güzel kadın. Film de fena değil aslında ama ufak bir çiğlik hissediliyor. Sanki filmin çekimleri tamamlandıktan sonra türünü değiştirmeye karar vermişler de kurguyla, müzikle başka bir film yapmaya çalışmışlar gibi. Bilmiyorum, belki de biraz fazla ağır bir eleştiri bu ama öyle hissettim. Ve buna rağmen keyifli film yani, puanım 6. Birebir dövüş sahneleri yine normalden fazla ama John Wick (2012) kadar abartılı değil, kararı, ayarı budur, teşekkürler.

6 mart 2018