ÇİÇEK ABBAS ŞİMDİ N'APIYOR?


Minibüsçülük mesleğinin aşırı geçerli olduğu dönemlerde -80'lerde- muavinlikten yetiştikten sonra kendi minibüsüyle Alibeyköy-Aksaray hattında şoförlük yapan Abbas Abi'nin, hayatı boyunca en büyük tutkusu Nazlı Abla, minibüsü ve çiçekler olmuştur. Yanında çalıştığı Şakir'le yollarını ayırdığından beri kendi işinin patronu olan Abbas Abi, artık geçen sene kendini emekliye ayırdı sonunda. O da doktor tavsiyesi, ne tavsiyesi, doktor ısrarı!..

Yıllardır direksiyon başında, günde üç pakete yakın sigara içen Abbas Abi'nin ciğerleri artık bitmiş durumda. Karısı Nazlı Abla ve iki oğlunun yıllardır sigarayı bıraktırmaya çalıştıklarını ben biliyorum, canlı şahidim. Bir ara elektronik sigara bile denettiler koca adama. Fakat durak arkadaşlarından biri "O ne abi öyle, robota sakso çeker gibi.." deyince o konu da orada kapanmıştı. Evde sigara içmediği için işte acısını çıkarırcasına içerdi. Sadece minibüs kullanırken içerdi, sosyal içiciydi. Emekliye ayrılınca otomatikman sigarayı da bırakmış oldu.

"-Kapılma rüzgarıma sen de aldanırsın!
  -Dünya dikenli bir hayat, sevenler de mi kabahat?!
  -Yaklaşma toz olursun, geçme pişman olursun!
  -Çilemse çekerim, kaderimse gülerim!!"

Abbas ve Şakir'in atışmaları bir dönemin en çok konuşulan kahve konularıydı. Şakir, kendisine rakip olan eski muavini Abbas'a türlü itlik denemiş ama kaybeden hep kendi olmuştu. Kaybının en büyüğü de kuşkusuz Nazlı Abla idi. Pedikürcü Nazlı Abla bir dönemler Şakir'in sözlüsüydü. Tamamen babasının ısrarıydı. Sonra işler değişmişti.

Abbas Abi, Nazlı Abla'ya Etiler'de bir salon açıp, mesleğini devam ettirmesi için çok destek olmuştur. Abbas Abi minibüsten kazandığı parayı yıllar içinde gayet güzel yatırımlarla değerlendirdiği için durumu şu an iyidir. Tedavi için özele gidecek kadar iyidir hatta. Çocuklarının ikisi de işe yaramazın önde gidenidir. Sanırsın Şakir'in çocuklarıdır: Biri hiç çalışmadan yaşamaya çalışır, diğeri çok saçma işler yaparak.. Ne okul okumuşlardır ne bir iş tutturmuşlardır.. Allah sonlarını hayır etsin, bu son seçimlerde Evet Kampanyası yürütmüşlerdir.

Bu arada Abbas Abi'nin şoförlüğe ilk başladığı o kırmızı antika minibüsünü, haftaya başlayacak Otomobil Fuarı'nda sergilemek için istemiş marka, oraya gönderdi. Üstünde hala Çiçek Abbas yazan metal plakalar bile duruyor. Hala gıcır gıcır, hala çok çirkin..

Nisan 2017

Not 1: Poster, Serkan Yanıkses'e aittir. kaynak: onedio.com
Not 2: Çiçek Abbas (1982) yazısı da mevcuttur bakmak isterseniz.