Sacha Baron Cohen ve Filmleri


İngiliz komedyen Cohen, her yarattığı karakterle tepki çeker. Mutlaka birilerinin zoruna gider yaptıkları. Televizyonda, yarattığı Ali G tiplemesiyle şov programı sunmaya başlamış ilk önce. Ali G, beyaz bir repçidir ama kendini siyah zanneder. Bu arada Borat adında Kazakistanlı bir haberci olan yeni bir tipleme çıkarır ortaya. 'Da Ali G Show'da bu iki karakterle çıkar hep seyirci karşısına.
Cohen, karakterleri gibi yaşamasıyla bilinir, normal haliyle karşılaşmak çok zordur. Ali G'yi, Ali G Indahouse (2002) ile beyaz perdeye taşırken yönetmenliğini Mark Mylod yapmıştır.


Eşcinsel moda yazarı Brüno tiplemesi yaratıldığında 'Da Ali G Show' kaldığı yerden bu üç tiplemeyle devam eder. Daha sonra Cohen, Adam McKay'in Talladega Nights (2006) filminde Jean Girard rolünde imiş ben de şimdi öğrendim indiriyorum hemen.

Sonra da Borat'ın filmi geliyor. Larry Charles yönetimindeki Borat (2006) en iyi uyarlama senaryo dalında Oscar'a aday gösterildi. (Karakter başka projeler dahilinde yaratıldığı için senaryo uyarlamaya giriyormuş, ilginç detay..) Senaryosunu aralarında Todd Phillips'in de (Hangovers) bulunduğu bir yazar ekibi hazırlamıştı ancak rakip güçlüydü, The Departed (2006) aldı. Derken, Ali G'nin pabucu dama atıldı Borat meşhur olunca.


Tim Burton'ın efsane müzikal filmi Sweeney Todd: Demon Barber of Fleet Street (2007)'te Pirelli rolüyle harikalar yarattı. Gerçi o filmdeki bütün karakterler harikaydı. Sonra Brüno (2009) tekrar Charles yönetiminde film oldu. Bu Cohen'in en tepki çeken karakteri oldu, eşcinsel olduğu için abartıya gelmiyordu, hemen rahatsız ediyordu milleti. 2009'da MTV müzik ödüllerinde Eminem'e yaptığını hatırlayınız. Adam töreni terk etti yahu :)


Martin Scorsese'nin Hugo (2011)'sunda İstasyon Görevlisi rolüyle yine çok başarılıydı. Bu arada film indi, yazıyı bitirip hemen filme başlamak istiyorum. Son olarak yarattığı karakter Wadiye Cumhuriyeti'nin lideri Admiral General Aladeen. İlk olarak Saturday Night Live'da seyirciyle buluşan tiplemenin filmi The Dictator (2012) yine Larry Charles tarafından yönetildi.
Kendi yarattığı bu dört karakter dışında oynadığı rollerle de oyunculuğu takdir topladı, en son Les Miserables (2012)'te Thenardier rolündeydi.


Yahudi asıllı Cohen, televizyon şovu 'Da Ali G Show' ile en iyi komedi programı BAFTA'sını almıştı. Ayrıca 2010'dan beri Isla Fisher ile evli ve iki çocukları var.


19.08.2013