The Avengers (2012)


imdb.com'ın gelmiş geçmiş en iyi 250 film listesinde yer alan, yapımcısı şirketlere Türkiye'de 7,5 ABD sınırları içinde ise 623 milyon dolar kazandırmış, The Incredible Hulk (2008), Iron Man (2008), Iron Man 2 (2010), Thor (2011) ve Captain America: The First Avenger (2011) filmlerinin devamı niteliğindeki, fantastik aksiyon türü bir sinema filmidir. Marvel şirketine ait olan filmin karakterleri, çizgi roman uyarlaması karakterlerdir. Yönetmen: Joss Whedon.


Bruce Banner (Mark Ruffalo), zamanında gama ışınlarına maruz kalıp, genetiği değişen bir doktor. Özelliği, son bıraktığımızda sinirlendirildiğinde yenilmesi imkansız, yeşil bir koca adama dönüşüyor olmasıydı.

Tony Stark (Robert Downey Jr.), babadan kalma bir serveti gittikçe büyüten, başına gelen bir takım talihsizlikler sonucu icat etmek zorunda kaldığı, savunma ve saldırı amaçlı kullanılabilen silahlı bir zırhı olan, playboy.

Steve Rogers (Chris Evans), çok önceden, orduya faydası dokunsun diye ilaçla vücut geliştirmesine göz yumulan, sepya vatansever.

Natasha Romanoff (Scarlett Johansson), bize daha önce hikayesi çok anlatılmamış, sadece Tony'nin yardımcısı kılığında bilinçaltımıza sızmaya çalışmış bir S.H.I.E.L.D. ajanı.


S.H.I.E.L.D., bünyesinde pek çok ajan ve yukarıdaki süper kahramanları barındıran, Nick Fury (Samuel L. Jackson) komutasındaki ekip. Thor'un (Chris Hemsworth) kardeşi Loki'nin (Tom Hiddleston) dünyaya musallat olması sonucu, Thor'u da saflarına katan S.H.I.E.L.D., Loki'nin ayarladığı orduyla kıran kıran bir mücadeleye tutuşuyor.


Şöyle de bir kısa devam filmi var: Marvel One-Shot: Item 47 [2012]..

Film, 'en iyi görsel efekt' Oscar'ına aday gösterilmişti ama Life of Pi (2012) koklatmadı. The Avengers (2012)'ın devam filmi olarak Avengers: Age of Ultron (2015)'u izliycez. Bireyselleri saymıyorum.. Bir de yakın zamanda da Ajan Coulson'ın (Clark Gregg) başrolünde olacağı 'Agents of S.H.I.E.L.D.' dizisi olacak.


03.08.2013

Sıralı Tam Liste: Oscar 2013