Yönetmenler: Darren Aronofsky..


NewYork'ta, 1969'un şubatında doğmuş yazar-yönetmen bir şahsiyet.. 91'de Harvard Üniversitesi: Aksiyon ve Animasyon bölümünden mezun oldu. Tarzı olan yönetmenlerden biridir, her filmi izlenir.

96'da Pi (1998)'yi çekti, bundan önce de öğrenciyken 2-3 tane kısa film çekti. 98'de yayınlanan Pi, Sundance Film Festivalinde 'en iyi yönetmen' ödülüne layık görüldü. Pi'nin senaryosunu, başrolü Sean Gullete ile beraber yazdı.

Bir sonraki filmi Requim for a Dream (2000) uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili, etkili bir filmdir. Bu filmin senaryosu ise 2004'te yaşamını yitiren Hubert Selby Jr.'ın aynı isimli romanından uyarlamasıyla oluşmuştur. Ayrıca filmde Jennifer Connelly diye bi'şey var.

2002'de, yazıp yönetip yapımcılığını üstleneceği The Fountain (2006)'i çekmeye başladı. Başrol oyuncusuyla bir anlaşmazlığa düşen Aronofsky filme 2005'te tekrar başlayıp 2006'da da gösterime sokabildi. Başrolünde de Hugh Jackman'ı izledik.

Sıradaki filmi The Wrestler (2008)'ı gerçek bir hikayeden esinlenmişti diye hatırlıyorum. Bir amerikan güreşçisinin hayatının anlatıldığı filmin senaryosunu Robert D. Siegel yazmış, başrolünde de Mickey Rourke'yi izlemiştik.

Ve 2010'a gelindiğinde sinemalarda Black Swan (2010)'ı izledik. Senaryosu için üç kişilik bir yazar grubu çalıştı, başrolde Natalie Portman vardı. Film o sene 5 dalda Oscar'a aday gösterildi ve 'en iyi kadın oyuncu' ödülü Portman'a gitti. Filmde Portman'la beraber muhteşem bir oyunculuk sergileyen Mila Kunis de vardı. Otoriteler, Black Swan'ı ödüle boğdular. Bütün filmlerinin iyi olmasının yanında bence de en iyi filmi budur zaten.

2014'te gösterime hazır hale geleceğini tahmin ettiği Noah (2014)'ın kadrosunda ise Russell Crowe ve Jennifer Connelly var. Merakla bekliyoruz.

17.04.12