Equilibrium (2002)


Law Abiding Citizen (2009)'ın senaristi Kurt Wimmer'ın yazıp yönettiği bilim-kurgu aksiyon türünde olan filmin başrolünde Christian Bale'i izliyoruz. Sonra da Sean Bean'i..

21. yy ortalarında, hissetmenin yasaklandığı bir dünyada geçiyor hikaye. Bir ütopya kurulmuş, bir yönetici var; tanrı muamelesi gören 'peder', onun dışında herkes eşit, herkesin evi aynı, insanların çalışma masaları aynı düzende; kimsenin bu duruma bir itirazı yok çünkü kimse bir şey hissetmiyor, kötü hissetmiyorlar, iyi hissetmiyorlar, düştüklerinde acı hissetmiyorlar. Tabii bu hissizliği sağlamak, kontrol altında tutmak gerekiyor. Güvenlik güçlerinden ayrı bir de ajanlar yetiştiriliyor, peder için çalışan 'rahip'ler.. Hissetmemeleri için insanlara verilen ilaçların kullanılmaması halinde verilen ceza ölüm, yakıyorlar milleti.


Tabii bu duruma karşı çıkanlar oluyor, ilaç kullanan insanları bilinçlendirmeyi amaçlayan asiler güvenlikle sürekli bir çatışma halinde. Günlerden bir gün rahiplerden biri ilaç almayı bırakıp hissetmeye başlıyor ve isyan kuvvetleniyor.


Filmin çatışma sahnelerinde kullanılan koreografilerde, 'gun-kata' dövüş sanatından yararlanılmış. Bu filmden 4 sene sonra Wimmer yine yazıp yönettiği Ultraviolet (2006)'te de gun-kata'yı tekrarlamış. Takmış herif..

Equilibrium imdb.com'da 7.6 alırken, Milla Jovovich'in oynadığı Ultraviolet'in puanı 4.1'de kalmış.

23.04.12