Baby, Baby, Baby (2015)


Filmin yazarı, yönetmeni ve başrol oyuncusu Brian Klugman her şeyden önce aktördü. Pek çok projede, çoğu zaman ufak rollerle yer alan ve hayatını böyle idame ettiren bir aktör. Önce bir dizinin birkaç bölümünde, sonra büyük bütçeli bir bilim kurgu projesinde yazar olarak görev aldı. Sonra o büyük bütçeli bilim kurguda yazar ekibinden arkadaşı Lee ile beraber bir film yazıp yönetmek istediler. Umduklarından biraz büyüdü iş.. The Words (2012), başrolünde Bradley Cooper olan taşşaklı bir film oldu.. Fakat bu taşşağın bir bedeli vardı ve film daha çok para kazanabilmek adına -muhtemelen yapımcıların isteğiyle- bir takım revizyonlar yaşadı. Ben çok beğendim, eğlenceliydi, karmaşıktı, tam bir piyasa filmiydi. Lee de çok rahatsız olmadı bundan ama belli ki Brian'ın içine dert oldu. Benzer teknik kullanarak yeni bir senaryo yazdı, "Olması gereken buydu işte" dedi. Baby, Baby, Baby (2015), tek başına yazıp yönettiği ve başrolünde kendisinin olduğu -daha küçük taşşaklı- sevimli bir başka film.


Yani umarım böyledir hikaye. Aksi takdirde, filmini önceki filmine çok benzer teknik kullanarak çekmiş, kendini tekrar eden ve sonraki filmleri seyircide pek de heyecan yaratmayacak bir yönetmen oluyor kendisi. Şöyle anlatayım: Karakteriniz, özgüven eksikliğinden kaynaklanan çeşitli sebeplerle başarısız bir yazar. Hikayeniz ilerlerken, konuyla ilişkili olarak, yazarımızın yazdığı hikayeleri 'parça filmler' halinde başka oyuncularla göstererek aralara renk katıyorsunuz. Çok güzel, evet, ama neden 'yine'?.. Nedenin cevabı yukarıda uydurduğum ise, kabul edilebilir bir tepki fakat sırf ilkinde hoşuna gitti diye sonrakinde tekrar edilmişse üçüncü bir film daha izlemek istemem bu teknikle. The Words (2012) diye bir film izlememiş olsaydım, şüphesiz Klugman hakkında çok güzel düşünceler barındıracaktım zihnimde fakat izledim, bütün dünya izledi, böyle bir film var ve gayet tatlı bir film olan Baby, Baby, Baby (2015)'den sonra çeşitli soru işaretlerine sahibim.


En son ilişkileri üzerinden birer yıl geçmiş Sydney ve Sunny tanışırlar. Beraberken çok güzel zaman geçirirler, iletişimleri çok iyidir, resmen örnek çifttirler. Zaman zaman sürtüştüklerinde çok olgun davranıp olayı çözerler. Hayat hakkında çok güzel diyalogları olacaktır. Fakat her iyi şey gibi bu ilişkinin de sonu gelir. Sydney, güven duygusunun azaldığını ve gittikçe uzaklaştıklarını söylerken, Sunny de artık aşık olmadığını itiraf eder. Bir insanın neden güven duygusu azalır, bir insan neden artık aşık değildir?

Düşük bütçeli bir romantik komedi. Sonu hüzünlü ama genel olarak eğlenceli bir film, Klugman'a güzel kaş ortası beniyle Adrianne Palicki eşlik ediyor. Aralarda gösterilen 'parça filmler'in birinde de Bradley Cooper ve Jessica Alba jesti görüyoruz. Ve bu b şıkkını doğruluyor gibi..

3 Mayıs 2018