Francesca, Francesca [2013]


Güzel oyuncu Rachael Taylor'ı Jessica Jones (2015- )'la hatırladık, daha önce Transformers (2007)'taki küçük rolüyle dikkatleri çekmişti. İnternette dolaşırken denk geldim bu filme de.. İlginç şeyler öğrencem derken iyice kafam karıştı..
Bi ara -muhtemelen gelen teklif üzerine- şık bir kısa film çekmek istemiş, yönetmenlik yapacakmış. Belki de oyunculuk dışında kendini denemek, yapabilirliğini sınamak istemiştir. Arkadaşı model-yazar Tyler Mahoney'nin metnini yazdığı 3 dakikalık bu kısa filmde, o dönem Spartacus (2010-13)'le çok popüler olan Hanna Mangan Lawrence oynamış. Bu üç güzel kadının gizli ortak noktaları Avustralyalı olmaları.

Çektikleri film, sinematografi ve kurgu anlamında gayet tatmin edici. Hanna Mangan gayet profesyonel. Sanıyorum bu bir reklam filmi olarak hazırlanmış. KAHLO diye bir marka için; fakat kapanmış bir internet sitesi adresi var sadece elimizde. Çok muhtemeldir ki, bir Avustralya deri markası.. Youtube sayfaları KAHLOaus'ta bir tek bu video var. Ya da belki de bu çılgın kızlar kendi markalarını mı yaratmaya çalıştılar nedir?! Elimizdeki gizemli bilgiler Taylor'ın instagram hesabından edinebildiklerimizle sınırlı..


Ve bir de bu konuyla ilgili düzeltmek gereken şey, filmin imdb hesabındaki yönetmen adıdır. Rachel yazmışlar, ortalığı karıştırmışlar. Emeğe saygı, millet bilsin doğrusunu.. 1 Mayıs vesilesiyle hak geçmesin, düzeltelim.. Video hem youtube'da hem vimeo'da izlenebilir.

1 Mayıs 2018