Closed Circuit (2013)


Resmen 2013'ten beri izlenecekler listemde ama kısmet 2016 Aralık'ın gayet soğuk bir ilk gününeymiş. Güzellerden bir güzel, karizmatik, süpersonik Rebecca Hall'ın varlığıdır bu filmi listeye ekleten. Diyeceksiniz ki, e o kadar da güzel değil o zaman, baksana üç senedir yatıyo film.. Buna verecek bi cevabım yok.. Rebecca Hall'ın yanında Eric Bana ve Jim Broadbent var. Julia Stiles, Pınar Öğün ve Hasancan Çiftçi de kadrodaki diğer isimlerden.

John Crowley'nin, Brooklyn (2015)'den hemen önce çektiği bu filmin senaristi Steven Knight.


Londra'da, bir çarşının ortasında patlatılan kamyon, terörist bir canlı bomba eylemi. Faruk Erdoğan isimli bir Türk olayla bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutuklanıyor. Eski sevgili Martin ve Claudia, Faruk'u savunmak için devletin yönlendirdiği avukatlar. Aslında beraber çalışmak istemiyorlar ama ikisinin kariyeri için de güzel dava. Tam bir cin olan Martin, mevzuyu anlıyor, Faruk'un aslında MI5 ajanı olduğunu Claudia'ya anlatmaya çalışıyor. Ve bu davanmın çözülmemesi için gerekirse MI5'ın kendilerini yaşatmayacağını da hemen fark ediyorlar. Martin bir süre sonra Claudia dışında etrafındaki herkesin MI5'la işbirliği yaptığını görüyor.

Adaleti yerine getirip gerçekleri açığa çıkarmak mı yoksa devletin refahı için sessiz kalmak mı?


Terörist tip olarak Türk ailesi seçilmesi ve aile reisinin eroin bağımlısı bir hırt olması Batı'nın bize oynadığı bir oyun mudur? Tam bir 'yav he he!' denecek görüş. Başka bir filmde Afgan olur o aile, başka filmde de İranlı.. Doğu teröristtir demek yanlışsa da terör eylemcileri genelde Doğu menşeili.. Biz de zaman zaman birbirimizi patlatıyoruz, açık konuşalım. Ama zaten hikayeye göre İngiliz Hükümeti de piçin teki; bi yerde ellerine düşen bitik bi Türk bulunca hemen pis işler yapıp üstüne atmaca.. Bi İngiliz de çıkıp "Batı bize düşmanlık besliyo zaten!" demiyo.. Dese çok komik olur yalnız, Amerika'ya Batı diyerek konuşsalar..

Ama güzel film. Hele mutlu son olmaması falan, tarz final ama büyük bir film değil. Orta sınıf gerilimin iyilerinden, 7/10.
Bir de, Türk ailenin arada Türkçe konuşması çok da şey değil, Hollywood'daki Türkçe malzemesi değil yani.. Sonuçta o başlıkta olması için Türk olmayanlardan Türkçe, kırık Türkçe duymak lazım..

11216



Yeni yazıları anında takip edebileceğiniz facebook sayfasını beğenmek için tıklayın!..