A Most Wanted Man (2014)


11 Eylül'den sonra her yerde olduğu gibi Hamburg'ta da Müslümanlara karşı terörist bakışa boyut kazandırılıyor. CIA küçük bir ofisle Hamburglu Müslümanları kontrol altında tutuyor. Ekibin başı Günther Bachmann, gelen bir istihbaratla, şehre kaçak giren Çeçen bi elemanı izliyor. Bu eleman Issa Karpov, babasından büyük miras kalmış, onu almaya gelmiş Hamburg'a ama buldukları yerde tutuklayacaklar, hem kaçak girmiş hem zaten aranıyo falan. Bi ailenin yanına sığınıyo önce, anlatıyo durumu, ona bi avukat buluyorlar, Annebel Richter.


Bu güzel avukat, Issa'nın büyük mirasıyla ilgili işleri çözmeye çalışıyor. Ama tabii Günther işin peşinde.. Avukatı buluyor. Bu arada Issa, parayı kendi için istemekten vazgeçiyor, çünkü babasının o parayı kötü yoldan kazandığını öğreniyor, e çöpe de atılmaz, bağış yapılabilir.. İşte o bağış olayı kimin ne işler çevirdiğini ortaya çıkaracak..


Kadro tatlı: Philip Seymour Hoffman, iyi oynadığı bu filmi izleyemedi maalesef; Rachel McAdams, ya ben bu kadını yerim yerim; Grigoriy Dobrygin, bir rus olarak hiç fena değildi.. Ve, Homayoun Ershadi, Robin Wright, Willem Dafoe..


Film bittiğinde "AMERİKA'NIN 'MINA KOYİM!.." diye bağırdım.. Nasıl sinir oldum ya.. İyi filmdi aslında.. Bir takım Türk oyuncular da oynuyor, Almanya'da ve Müslümanlar olunca mesele.. John Le Carre'nin romanından uyarlanan filmin yönetmeni Anton Corbijn.. Corbijn, bu tarz casus filmlerinin ustası zaten, The American (2010) vardı mesela en son, Clooney oynuyordu; yine kitap uyarlamasıydı..

09.12.14