Boogie Woogie (2009)


Tam konuşmalık film ha.. Sanatçılar, sanat simsarları, paralar, kızlar..

Sanat eserlerini görüp beğendiğinde hemen "Kaç para?" diyen adamlar var her yerde. Dünya para dönüyor bu işlerde. Sanatçılar zaten var.. Onlar her yerdeler.. İkili ilişkilerin en üst seviyeleri kurulurken, aldatanın aldandığı bir sistemin kölesi olmuş herkes.
Bi tane duygusal sanatçı var, bi sanat eserini direk sanatçısından hediye almış, tablonun adı 'Boogie Woogie'. Modern sanat çok bol filmde, haricinde yağlı boyalar, heykeller..
Bi galeri sahibi var merkezde, onun asistanı gibi galeri müdürü var tatlı bi hatun. Hatunun sevgilisi sanatçı, onun takıldığı hatun da -ki sonradan başına bela oluyo- galeri sahibinin kankisinin karısıyla takılıyo..


Böyle takılmacalar olurken, bir sürü esere paha biçiliyor, ama Boogie Woogie.. Satmıyor adam, dünya para veriyolar satmıyor.. Para lazım ama ha..
Bir de lezzö bi video artist var.. Otobiyografik takılıyo, çok başarılı bi iş çıkarıyo.. Sırf onun o filmi için bile izlenir film.. Gay bi menajeri gibi bi şeyi var, tatlı hikaye aslında..

Ulan tam konuşmalık film dedim belki de onun için çok yazamadım.. Bi ara konuşalım bu filmi, izleyin ama önce..


Filmde, Danny Huston, Stellan Skarsgard, Jaime Winstone, Gillian Anderson, Alan Cumming ve tabİi ki bebişler, Heather Graham ve Amanda Seyfried.. Heather, Hangover serisinin iki filminde izlediğimiz sevimli eskort Jade.. Amanda zaten Amanda, çok tatlı kız.. Bi de bu filmde çok güzel kullanmışlar kızı, kısa etek, bacaklar falan..
Skarsgard, ThorThe Avengers (2012) ve Nymphomaniac (2013) ile son zamanların popüler tiplerinden oldu.. Adamın soyadında 'Asgard' gizli ve Thor hikayesinin bir kahramanı..


Danny Moynihan'ın kitabından uyarlanan filmin yönetmeni Duncan Ward.. Duncan daha önce pek bi şey yapmamış.. Ama önceden bi şey yapmış olmasına da gerek yok zaten.. Gerçi bu boş bi zamanda izlenmelik film olmuş.. Hani oturup bu film için plan yapılmaz ama denk gelince izlenir.. Filmin imdb.com puanı 5,3 ben 7 verdim..

22.06.2014