Soon You'll Be Free [2014]


Tarz bi eleman.. Yine gayet tarz bi kız..

Biraz bohem yaşıyolar sanki.. Cool gibi..

Birlikte oldukları üstü kapalı veriliyor bilinçlere. Üstü kapalı verilen diğer durumlar da, kızın inceden saplantılı karakteri, elemanın sıkıntılı halleri.. Sanki seviyolar birbirlerini ama bi sıkıntı var, tam onlar da bilmiyor gibi..
Bu ilginç hikayeli insanların hayatlarından yaklaşık bi üç dakikalık kesitlere tanık oluyoruz.
Oyuncular: Mert Bereket, Claire Crowley ve Seda Güzel..


Evet bu aslında bir müzik klibi.. Miss Crowley grubunun ilk video klibi.. Yönetmeni Saygın Han.. Çok yabancı değiller, arkadaşlarım kendileri.. Ama arkadaşlarım diye söylemiyorum, tarz bi iş koydular ortaya.. Klipte ne biri şarkı söyledi kurguda senkron tutturulmaya çalışıldı, ne de takım elbiseli bir deha piyano başında poz verdi. Şarkının bir hikaye anlattığının bilinciyle hazırlanan video da, şarkı sözlerini senaryo kabul eden bir kısa film oldu. Miss Crowley - Soon You'll Be Free


Grubu da tanıtmak lazım da nasıl tanıtayım.. Hah.. 10 Nisan'daki Bronx etkinliğindeki tanıtım yazıları şu şekil:

"İrlandalı vokal Claire Crowley, romantik ve klasik enstrümanist Mert Bereket ve yetenekli davulcu Sinan Erdin'den oluşan minimalist müzik projesi Miss Crowley 10 Nisan'da Bronx'ta."

Bi yandan etkinliği de haber vermiş oldum işte..


Ancak asıl yazılısinema'nın ilgilendiği nokta, grubun video editörü Saygın Han'ın, zaman zaman grubun da ruhuyla örtüşecek konular seçerek, kısa kısa hikayeler anlatması.. Resmen ilgiyle takip edilesi..

27.03.2014