Çakal (2010)


Filmin yönetmeni Erhan Kozan, Beyaz Melek (2007)'in set fotoğraflarını çekerek başladı büyük yapımlarda çalışmaya. Daha sonra Sertan Telli'nin yazdığı senaryoyu yönetiyor işte. Kadrosunda İsmail Hacıoğlu, Uğur Polat, Erkan Can ve Damla Sönmez'in yer aldığı film ilk gösterimini, o sene 47.'si düzenlenen Antalya Altın Portakal'da yapıyor.

Erkan Kozan ve diğer oyuncular..

İstanbul'un arka mahallelerinde geçiyor hikaye. Genç bi çocuk, Akın, annesi ölmüş, hacı babasından hiç bi fayda görmemiş.. Bi ustası var, yanında çalıştığı, onu baba bilmiş; ama gün geliyor, tak ediyor, ustasının kasasını boşaltıp, kaçıyor. Pis işlere bulaşıp, cebini dolduruyor. Belinde silah, kendine 'çakal' diyenin kafasına dayıyor. Gerisi teferruat.


Hacıoğlu, bu filmdeki performansıyla, Sadri Alışık Ödülleri'nden 'En İyi Erkek Oyuncu' heykelini alıyor. (Bu arada, bu ödül, prestijli mi değil mi hiç anlamıyorum. Bi ödülü prestijli yapan nedir? Bi ara bi düşünelim bunu.) Uğur Polat'ın performansı da görülmeye değer; henüz izlemeyenler için. Hikaye çok iyi olmamakla beraber, oyuncuların performanslarıyla şahlanmış resmen. Ama yapılsın tabii böyle şeyler de..



Alın size ilginç detay, filmin yapım aşamasında Korkut Akaçık'ın storyboard'ları çok beğenilmiş, filmden sonra demişler ki "Neden bu çizimleri çizgi roman yapıp, Akın'ın maceralarına devam etmiyoruz?!"

O günden bu güne daha ortada yok böyle bi çalışma ama bi aralar haberleri çıkmıştı işte. Bu arada yandaki görsel tabii ki storyboard değil, çizgi roman taslağı galiba o..

Storyboard, ekranda görülmek istenen kompozisyonun önceden belirlenmesi için yapılan çizimler oluyor, dikdörtgen dikdörtgen olur yani..



26.02.2014