Avengers: Endgame (2019)


Avengers: Infinity War (2018)'un 2. serinin 22. kısmı niteliğindeki film, Dünya nüfusunun yarısının yok edildiği o talihsiz sondan başlıyor. Peki ben IW için yazdığım yazıyı nasıl bitirmişim ona bir bakalım:
"Bu arada ben tanıyınca çok sevdim Thanos'u.. Bence haklı adam.. Birinin yönetimi ele alması ve çok kalabalık olan canlı nüfusunu adil bir şekilde azaltması gerekiyor.. Çok kalabalık oğlum bu haliyle evren.. Ben Thanosçuyum!.. Aday ol, oyum sana Thanos.. Erdoğan'ı zorlayacak aday lazım bize!.."

Evet, bu yazıya talihsiz sondu diye başladım ama zamanında o sonu sevmişim. Thanos'un derdi buydu, gücü bunun için istiyordu ama bizim intikamcı ekibimiz tabii ki "Ulan sana mı kaldı Dünya nüfusu derdi!" diyerek nafile yumruklar sallamışlardı ve içlerinden bazılarıyla birlikte Dünya nüfusunun yarısı yok olmuştu.


5 sene sonra... Ant Man kardeşimizin zaman yolculuğu diye bir imkanları olduğunu fark etmesiyle diğer elemanlara durumu haber verme telaşını izliyoruz. E diyor geçmişe gidersek, e Thanos'un o güç taşlarını elde etmesini engellersek, e savaşı biz kazanırız belki.. Belki. Geri dönememek de var işin ucunda. Robert bu konuyu hiç sevmiyor çünkü artık onu 3000 kere seven küçük bir kızı var. Ama Dünyayı kurtarabilme ihtimali, yok olan %50'yi tekrar evlerine getirip, evlerinde tutma ihtimalinin dayanılmaz hafifliği baskın geliyor.


Dünyanın en pahalı oyuncularıyla çekilmiş Dünyanın en pahalı filmini izlemek kalıyor geriye... Öyle ki ilk 3 gün, ilk hafta ve ilk ayın gişe rekorlarını kırdı, tüm zamanların en çok izlenen ve en yüksek hasılat elde eden filmi olmasına da az kaldı. Şimdiye kadar 2,18 ve 2,78 milyar dolarlık Titanic (1997) ve Avatar (2009)'la bu rekorların sahibi olan James Cameron, 2,71 milyar dolarla ikinci sıraya yükselen Avengers: Endgame (2019) için tebrik mesajı yayınladı. 356 milyon dolara mal olan Avengers: Endgame (2019)'in rakipleri sırasıyla 200 ve 237 milyona çekilmiş.

Şimdiye kadarki filmlerinde kullandığı mizah diliyle de beğenilen Avengers serisinin en absürt filminin bu olduğu da söylenebilir. Kaybedilen savaşın ardından kendini salan süper kahramanların toparlanma süreçleri keyifli bir seyir sunuyor. Ama ben bir Thor hayranı olsaydım aşırı üzülürdüm mesela. Filmin vizyona girdiği gün Avengers resmi sosyal medya hesaplarından yayınlanan 'sakın spoiler vermeyin, gözümüz üzerinizde' içerikli videolar da çok beğenildi ve söz dinlenildi! Çok da gerekliydi..


Filmi çok beğendik, 3 saatlik filmi çok severek izledik. Robert'a ve Natasha'ya çok üzüldük. Belki başka Iron Man filmi gelmeyecek ama gelenler zaten tarihe geçecek. Ancak diğer intikamcılar boş durmayıp yeni filmlerine çalışmaya başladılar tabii. Savaşın bitmesi şerefine o listeyi buraya koyalım bence. Diğer pek çok Marvel filmiyle beraber birbiriyle bağlantılı Avengers serisi:

Spider-Man: Far From Home (2019)
Morbius (2020)
Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2021)
Black Widow
Black Panther 2
Loki
Shang-Chi
Doctor Strange 2
ve 7-8 isimsiz Marvel Project...


05.06.2019